Güney’de kabine krizi yaşanıyor!

Hristodulidis hazırlıksız yakalandı!

Güney’de kabine krizi yaşanıyor!
07 Ocak 2024 Pazar 09:22

banner9

Rum Yönetimi Başkanı’nın yeni yılda küçük çaplı bir kabine değişikliği yapacağını açıklamasının ardından bazı bakan isimlerinin basına yansıması üzerine, Hacizaharia görevinden ayrılırken, 24 saat içerisinde diğer bakanların da tepki olarak istifa edeceği ve henüz kimleri atayacağına karar veremeyen Hristodulidis’in çok zor durumda kaldığı kulislerde konuşuluyor.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in yeni yılda küçük çaplı bir kabine değişikliği yapacağını açıklaması ve ardından bazı bakan isimlerinin gazetelere ve tv ekranlarına yansıması üzerine, sızdırılan isimlerden biri olan Araştırma İnovasyon ve Dijital Dönüşüm Müsteşarı Filippos Hacizaharia görevinden istifa etti.

Hacizaharia, Hritodulidis’e gönderdiği mektupta özel nedenlerle istifa ettiğini belirtse de edinilen bilgiler, son günlerde, kabine değişikliği çerçevesinde değiştirilecek isimler arasında olduğuna dair söylentiler nedeniyle büyük rahatsızlık duyduğu ve oluşan olumsuz durum nedeniyle kabineden ayrılmaya karar verdiği yönünde.

Kabine değişikliği çerçevesinde değiştirileceği bilgisi sızdırılan isimler arasında, Hacizaharia haricinde Sağlık Bakanı, Tarım Bakanı, Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı, Ticaret ve Sanayi bakanı ile Turizm Müsteşarı da var.

Hacizaharia’nın ani istifası ve yerine atama yapılana kadar beklemeden görevi bırakmasının, kabine değişikliği konusunu yeniden gündeme getirdiği ve değiştireceği üyelerin yerine kimleri atayacağına karar vermeyen Hristodulidis’i hazırlıksız yakaladığı kulislerde konuşulanlar arasında.

Alınan bilgilere göre önümüzdeki 24 saat içerisinde, isimleri kabine değişikliği söylentilerinde yer alan diğer bakanların da tepki olarak istifa edebileceği öğrenildi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.