Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem oldu: Samsun, Nevşehir ve Yozgat'tan hissedildi

Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem oldu: Samsun, Nevşehir ve Yozgat'tan hissedildi
18 Nisan 2024 Perşembe 18:53

banner9

AFAD'ın verilerine göre; Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de5.6 büyüklüğünde deprem oldu. Yerin 5.99 kilometre altında 5.6 büyüklüğünde meydana gelen deprem, Nevşehir, Samsun, Yozgat gibi birçok ilden de hissedildi.

'MÜSTAKİL BİR DEPREM OLABİLİR'

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Öncelikle bölge halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. O bölgenin deprem tehdidini tartışmıştık. Bu Kuzey Anadolu fayında değil yan kollarda 6-6.5'a kadar deprem oluşturabileceğini 7'ye çıkmayacağını söylemiştim. Daha önceki 9 kilometre civarındaydı. 5 kilometreye yakın olması, binaya göre değişir ama bazı binalarda hissedilebilir. " ifadelerini kullandı.

Şükrü Ersoy ayrıca şu ifadeleri kullandı:

Türkiye bir kere deprem ülkesi bunu kabul etmemiz gerekiyor. O yüzden depreme karşı dirençli şehirler geliştirmemiz gerekiyor. Harita üzerindeki bilgileri konuşarak olursam bu anakol üzerinde olmadığı için 7 üzerinde bir deprem beklemem. 5.6 müstakil bir deprem olabilir ama daha büyük bir depreme de yol açabilir. Bunun bir kesintisi yok.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

Depreme ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya şu ifadeleri kullandı:

Tokat ili Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde meydana gelen depremde Tokat Valimiz, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır.

Gelişmeleri takip ediyoruz.

Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.

AFAD'DAN İLK AÇIKLAMA

AFAD'dan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde, saat 18.11’de, 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz.

ÇEVRE İLLERDEN DE HİSSEDİLDİ

AFAD'dan alınan bilgiye göre, saat 18.11'de merkez üssü Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deprem yerin 5,9 kilometre derinliğinde meydana geldi. Sarsıntı, çevre illerde de hissedildi.

SULUSARAY BELEDİYE BAŞKANI: 2 MİNARE YIKILDI

Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç "Bu daha şiddetliydi. İnsanlarımız ayaktaydı gündüz olduğu için iyi atlattık. 2 adet camimizin minaresi yıkıldı. Buğdaylı köyünde evlerin yıkıldığı belirtiliyor. Araçlarımızı oraya yönlendirdik. İlçe merkezimizde yıkım yok. Her hangi bir yaralanma yok. Sahada ekiplerimiz dolaşıyor" dedi.

TOKAT VALİSİ HATİPOĞLU: SAHA TARANIYOR

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu yaptığı açıklamada "AFAD ekipleri sahayı tarıyor." ifadelerini kullandı.

TOKAT BELEDİYE BAŞKANI: MERKEZDE SIKINTI YOK

Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu "Merkezde de çok ciddi hissedildi. Olayı yakınen takip ediyoruz. Şehir merkezinde ciddi bir durum yok. Şu anda binalarda bir sıkıntı gözükmüyor. Sulusaray'da binalarda ufak tefek sıkıntıların olduğu belirtiliyor. Oraya doğru yoldayız" dedi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.