Cemal Gülercan: En pahalı et Kuzey Kıbrıs’ta…

Cemal Gülercan: En pahalı et Kuzey Kıbrıs’ta…
22 Nisan 2024 Pazartesi 11:46

banner9

GİAD eski Başkanı Cemal Gülercan, "Bir çocuğun yetersiz proteinle et yemeden gelişimi ileride toplumumuz için büyük problemler doğuracak. Sağlıklı doğal proteine erişim hakkını politikacıların saçma sapan rant ve politik kaygıları yüzünden ulaşılması zor hale getirilmesi kabul edilebilir değildir" dedi.
Bağımsız Gazete’ye açıklamalarda bulunan Cemal Gülercan, Kuzey Kıbrıs’taki yüksek et fiyatlarına her fırsatta dikkat çekiyor. Gülercan, politikacıları, yetersiz tarım politikaları yüzünden hâlâ et konusunda düzeltilemeyen fiyatların artışından sorumlu tutarak, et fiyatlarının Kuzey Kıbrıs’ta diğer ülkelere kıyasla anormal derecede yüksek olduğunu belirtti. Gülercan, bu durumun özellikle orta ve düşük gelirli vatandaşlar üzerindeki yükünü vurguladı. Gülercan, "Bir çocuğun yetersiz proteinle et yemeden gelişimi ileride toplumumuz için büyük problemler doğuracak. Sağlıklı doğal proteine erişim hakkını politikacıların saçma sapan rant ve politik kaygıları yüzünden ulaşılması zor hale getirilmesi kabul edilebilir değildir. Etimizi yiyemiyoruz, politikacılar ise durumun farkında fakat günübirlik saçma bilimsel bir temele dayanmayan kararlarla günü kurtarma çabası içinde" diyerek, hükümetin gıda güvenliği ve fiyat istikrarı konularında daha etkin politikalar izlemesi gerektiğini savundu. Yerel halkın sağlıklı ve uygun fiyatlı gıdaya erişiminin engellenmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Gülercan, hükümetin bu konudaki duyarsızlığını eleştirdi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.