KTSO heyeti, Avrupa Komisyonu yetkilileri ile görüştü

Ticaret hacminin artmasına dair KTSO ile ortak çalışmalar, sanayiye yönelik AB destek programları, Güney Kıbrıs ile banka para transferinde yaşanılan sorunlar değerlendirildi.

KTSO heyeti, Avrupa Komisyonu yetkilileri ile görüştü
22 Mart 2024 Cuma 20:03

banner9

Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), Brüksel’de Avrupa Komisyonu yetkilileri ile temaslarda bulundu.

Oda’dan verilen bilgiye göre KTSO, 19-20 Mart tarihleri arasında Brüksel’e bir ziyaret yaptı. Ziyaret, KTSO Asbaşkanı Sercan Görgüner Bahçeci başkanlığında yapıldı. Ziyarette, Bahçeci’ye KTSO Genel Sekreter Yardımcısı İzzet Adiloğlu eşlik etti.

Toplantıya, Avrupa Komisyonundan, Yapısal Reform Destek Ofisi Genel Müdürlüğü Genel Direktörü Mario Nava, Yapısal Reform Destek Genel Müdürlüğü Direktörü Judit Rozsa ve beraberindeki heyet katıldı.

Toplantıda, Yeşil Hat Tüzüğü kapsamında yapılan ticaret hacminin artmasına dair KTSO ile ortak çalışmalar, sanayiye yönelik AB destek programları, Güney Kıbrıs ile banka para transferinde yaşanılan sorunlar, Hellimin Menşe İsmi Korumalı Ürün (PDO) tescili ve Yeşil Hat Tüzüğü kapsamındaki ticareti ile gündemde bulunan diğer konular ele alındı.

KTSO Asbaşkanı Bahçeci, yapılan görüşmelerin “gayet verimli” geçtiğini ifade ederek, Avrupa Komisyonu ile diyaloğun sürdürülerek görüşülen konularda ilerleme kaydedileceğine inancını bildirdi.

Açıklamada, “Komisyon heyeti tarafından da, KTSO ile iş birliklerinin devamının sağlanarak ilerleme kaydedilmesi için çaba gösterileceğinin ifade edildiği” kaydedildi.

Brüksel ziyareti kapsamında ayrıca, KKTC Brüksel Temsilcisi Ayda Soylu, Avrupa Birliği nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Faruk Kaymakçı ve Avrupa için Liberaller ve Demokratlar İttifakı (ALDE) Partisi'nin Eş Başkanı Avrupa Parlamenteri İlhan Küçük ile de görüşmelerde bulunuldu.

Ziyaretler, Gönyeli-Alayköy Belediye Başkanı Hüseyin Amcaoğlu, Çatalköy-Esentepe Belediye Başkanı Ceyhun Kırok ve Gönyeli-Alayköy Belediyesi Müdürü Ferruh Dülgeroğlu’ndan oluşan heyetle birlikte yapıldı.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.