Uluçay’dan su konusunda işbirliği çağrısı

Uluçay, su konusunda ülkelerin işbirliği yapması gerektiğini söyledi…

Uluçay’dan su konusunda işbirliği çağrısı
22 Mart 2024 Cuma 08:31

banner9

Gazimağusa Belediye Başkanı Dr. Süleyman Uluçay, Dünya Su Günü dolayısı yayımladığı mesajda, su konusunda ülkeler arası işbirliğinin artması gerektiğini belirtti.

Uluçay mesajında Dünya Su Günü’nün 2024 yılı temasının "Barış İçin Sudan Faydalanmak" olarak belirlendiğine işaret ederek suyun ülkeler arasında uyumu teşvik etme ve çatışmayı önlemede önemli rol oynayabileceğini kaydetti.

Suya erişimin dengeli olmadığı yerlerde su kaynaklarının topluluklar arasında çatışma ve gerilim aracı olabileceğini de kaydeden Uluçay, ülkelerin suda işbirliğinin toplum genelinde refahı, krizlere karşı dayanıklılığı artırdığını kaydetti.

Birleşmiş Milletlerin suda işbirliği yapan ülkeler konusundaki rakamlarının endişe verici olduğunu kaydeden Uluçam, “Nehirleri, gölleri ve yeraltı sularını komşularıyla paylaşan yalnızca 24 ülkenin su kaynakları konusunda çok taraflı iş birliği anlaşması var. Bu nedenle iklim değişikliğinin artan etkileriyle birlikte, dünyanın en önemli doğal kaynağını korumak için ülkeler arasındaki birliği teşvik edilmesi gerekiyor.” dedi.

Milyarlarca insanın hala sağlıklı suya erişiminin bulunmadığını kaydeden Uluçay, “Su kaynaklarımızı artırıp korumak için hepimiz duyarlı davranarak üzerimize düşenleri yerine getirmeliyiz.” dedi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.