Akşener'den İYİ Parti kurultayında “veda” konuşması

İYİ Parti'nin 5. Olağanüstü Kurultayı'nda yeniden aday olmayan Meral Akşener, genel başkan olarak son konuşmasını yaptı.

Akşener'den İYİ Parti kurultayında “veda” konuşması
27 Nisan 2024 Cumartesi 16:40

banner9

"Bugün emaneti devretme günü" diyen Akşener, "Karşınızda bu kürsüden son kez konuşuyorum" diye konuştu.

İYİ Parti'nin Türkiye’de 31 Mart yerel seçimlerindeki yenilgisinden sonra olağanüstü kurultay kararı alan ve partinin kuruluşundan bu yana genel başkanlığını üstlenen Meral Akşener, bugün kurultayda partililere veda etti.

Yaptığı konuşmada İYİ Parti'nin seçimlere kendi adaylarıyla, "hür ve müstakil" girmesine yönelik Akşener, "Aldığımız riskin elbette farkındaydık. Ben bugüne kadar hem kendimin hem de partimizin aldığı tüm kararların arkasında durduğum gibi bu kararın da arkasında durdum" dedi ve şöyle devam etti:

"Bugüne kadar olduğu gibi bugün de sadece söz söyleme sırasında değil bedel ödeme sırasında en önde karşınızda duruyorum."

Kariyerinde 30 yıl boyunca bir kadın olarak "zorluklarla, iftiralarla ve tehditlerle" karşılaştığını söyleyen Akşener, "Yeri geldi feragatte, yeri geldi fedakarlıkta bulundum. Yeri geldi herkes sustuğunda bile milletin sesini haykıran oldum" dedi.

Akşener sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün üzerime düşen her şeyi yapmış olmanın huzuruyla son kez karşınızdayım Hiçbir hesaba, hiçbir pazarlığa, hiçbir sahtekarlığa girmeden, milletin sesini duyurmuş olmanın mutluluğuyla son kez karşınızdayım. İYİ Parti'yi kurduğumuz ilk günkü gibi bir an bile pes etmeden mücadele etmiş olmanın gönül rahatlığıyla son kez karşınızdayım."

25 Ekim 2017'de İYİ Parti'nin kuruluşunu hatırlatan Akşener, "Biz bugünlere çiçek bahçelerinden değil mayın tarlalarından geçerek geldik" diye konuşmasına devam etti ve "Türkiye’nin çok yarası var, biz merhem olacağız dedik. Türkiye'nin çok acısı var, biz dindireceğiz dedik. Türkiye iyi olacak diyerek yola çıktık" dedi.

Konuşmasının sonunda partililere seslenen Akşener, "Benden bir ev, bir yuva istediniz. Ben de İYİ Parti'yi sizlere yuva yaptım. Bugünden sonra artık bu evi siz koruyacaksınız. Bu evi artık ayakta siz tutacaksınız. Genel başkan adaylarımıza başarılar diliyor, kurultayımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yolunuz, bahtınız açık olsun" ifadelerini kullandı.

Akşener konuşmasının ardından partilileri selamlayarak salondan ayrıldı.

Ankara’daki ATO Congresium’da yapılan kurultayda başkan adaylarının konuşmaları başladı.

Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu, Grup Başkanı Koray Aydın, Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın ve Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz, genel başkanlık için yarışıyor.

Kurultayda, genel başkan seçilebilmek için adaylardan birinin delegelerin salt çoğunluğun oyunu alması gerekiyor.

İlk turda sonuç alınamazsa, ikinci turda en fazla oy alan iki aday yarışacak.

Kurultayda, delegeler önce genel başkanı seçecek daha sonra yetkili kurulları belirlemek için sandığa gidecek.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.