TBMM’de AJet gündemi: “Güney Kıbrıs’ta aynı isimde firma faaliyet göstermiş, utanmıyor musunuz?”

Anadolujet, 2024 yılı mart sonu itibarıyla THY'nin yüzde yüz iştiraki olarak AJet Hava Taşımacılığı Anonim Şirketi (AJet) adıyla hizmet verecek. AJet isminin Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde faaliyet göstermiş bir havayolu ile aynı adı taşıması TBMM gündemine taşındı.

TBMM’de AJet gündemi: “Güney Kıbrıs’ta aynı isimde firma  faaliyet göstermiş, utanmıyor musunuz?”
18 Mart 2024 Pazartesi 14:13

banner9

Aydınlık Gazetesi'nin haberine göre; Anadolu'nun hava ulaşım ihtiyacını avantajlı seçeneklerle karşılamak amacıyla 2008 yılında Türk Hava Yolları'nın (THY) alt markası olarak kurulan AnadoluJet, "AJet" adı altında faaliyet yürütmeye başladı. Söz konusu isim değişikliği ise TBMM gündemine taşındı.

'AJET İSMİ NEREDEN GELMEKTEDİR?'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, “AJet’in ismi nereden gelmektedir? ‘Anadolu’ isminden vaz geçilmesinin gerekçesi nedir? Yeni şirkete AJet adı verilirken 14 Ağustos 2005 tarihinde Atina’da düşen Helios Airways adını taşıyan, ancak daha sonra adını Ajet olarak değiştiren, ilerleyen yıllarda da faaliyetlerini sonlandıran Güney Kıbrıs Rum Kesimi havayolu firmasıyla aynı adın verilmesi bir tesadüf müdür? Değil ise gerekçesi nedir? Şirkete isim verilmeden önce herhangi bir araştırma yapılmış mıdır?" dedi.

Karasu, hükümete, “AnadoluJet gibi bize özel bir isim dururken, Güney Kıbrıs Rum Kesiminde faaliyet göstermiş bir havayolu ile aynı adı vermeye utanmıyor musunuz? Hani nerede sizin milliliğiniz, nerede sizin milliyetçiliğiniz?” sözleri ile tepki gösterdi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.