Yeşil Hat Tüzüğü Kapsamında, İlk Zeytinyağı İhracatı Güney Kıbrıs’a Yapıldı

Yeşil Hat Tüzüğü Kapsamında, İlk Zeytinyağı İhracatı Güney Kıbrıs’a Yapıldı
28 Haziran 2022 Salı 16:53

banner9

Yeşil Hat Tüzüğü kapsamında, ilk zeytinyağı ihracatı Güney Kıbrıs’a yapıldı. 750 ml’lik 120 şişe zeytinyağı bugün Metehan Sınır Kapısı’ndan Güney Kıbrıs’a gönderildi. Yeşil Hat Tüzüğü kapsamında olmasına rağmen bugüne kadar zeytinyağı ihracatı yapılamıyordu.

Kıbrıs Türk Sanayi Odası, yıllardır verdiği haksızlık mücadelesinin sonuç verdiğini, Yeşil Hat Tüzüğü kapsamında olmasına rağmen işlenmiş gıda ihracatına sürekli tarife dışı engel çıkarılmasının önüne geçilerek ilk kez güneye zeytinyağı satışının gerçekleştiğini duyurdu.

120 şişe 750 ml ambalajında zeytinyağının Kermiya geçiş noktasından güneye gönderildiğini,  ayrıca, macun, reçel ve pekmez gibi 6 adet pilot ürünün de numune olarak yollandığını duyurdu.

Açıklamada, “Bu tarihi adımla, diğer işlenmiş ve katma değeri yüksek gıda ürünlerimizin de Yeşil Hat Tüzüğü kapsamında ihraç yolu açılacaktır” denildi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.