DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Akademisyenleri Özel Gereksinimli Bireyler İçin Cinsel Sağlık eğitimi verdi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Lefkoşa Türk Belediyesi ve Kıbrıs Psikologlar Derneği iş birliğinde Özel Gereksinimli Bireyler İçin Cinsel Sağlık eğitimi düzenlendi.

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Akademisyenleri Özel Gereksinimli Bireyler İçin Cinsel Sağlık eğitimi verdi
16 Nisan 2024 Salı 16:03

banner9

DAÜ’den verilen bilgiye göre, eğitimin birinci modülü özel gereksinimli çocuğu olan ailelerin katılımıyla Lefkoşa Türk Belediyesi Dayanışma ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Multidisipliner bir yaklaşım ve kurumlararası iş birliğine dayalı olarak verilen eğitimde konuşmacı olarak; Lefkoşa Türk Belediyesi, Engellemeyen Lefkoşa Birimi’nden Çelen Çağansoy, DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Doç. Dr. Rojjin Mamuk, Yrd. Doç. Dr. Nezire İnce, Dr. Fzt. Çisel Demiralp Övgün ve Kıbrıs Psikologlar Derneği’nden Uzm Klinik Psikolog, Eşmen Tatlıcalı ile Klinik Psikolog Bleda Tilki yer aldı.

Dört oturumluk interaktif eğitimde cinsel sağlığın önemi, özel gereksinimli bireyler için cinsel sağlığın psikolojik ve davranışsal boyutu, beslenme boyutu ve fiziksel aktivite boyutu tartışıldı.

Eğitimin ikinci modülünün yetişkin özel gereksinimli bireyler için 25 Nisan'da Lefkoşa’da düzenlenmesi planlanıyor.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.