MDP eşit egemenlik ve eşit uluslararası statü noktasında ödün verilmemesi gerektiğini belirtti

Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP) Genel Sekreteri Cemre Seziner , eşit egemenlik ve eşit uluslararası statü müzakerelerin başlaması için ön şart olarak kalması gerektiğini ifade etti

MDP eşit egemenlik ve eşit uluslararası statü noktasında ödün verilmemesi gerektiğini belirtti
06 Nisan 2024 Cumartesi 13:05

banner9

Seziner, Partinin Basın Bürosu aracılığıyla yaptığı açıklamada,  “Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın  Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in davetlisi olarak  ABD’nin başkenti Washington'a gerçekleştirdiği ziyaretin, halkımızın  bu güne kadar büyük bedeller ödeyerek kazanılmış olan haklarını geriye götürmeyecek düzeyde gerçekleştirildiğine inanmak istiyoruz.” dedi

Kıbrıs'ta eğer müzakereler yeniden başlayacak ise , egemen eşitlik ve eşit uluslararası statüyle ilgili kesinlikle ödün verilmemesi gerektiğini savunduklarını belirten Seziner, resmi müzakerelerin başlaması için bu ön şartın “çok önemli” olduğunu kaydetti.

Anavatan Türkiye’nin garantörlüğünün devamının MDP’nin kırmızı çizgisi olduğunu ifade eden Seziner, beklentilerinin Tatar’ın ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle yaptığı görüşmede bahse konu noktaları da iletmiş olması olduğunu ifade etti.

Seziner, Ersin Tatar’ın ABD temaslarında haksız ve insanlık onuru ile bağdaşmayan ambargo ve yaptırımların kaldırılmasının vurgulanmasının da önemli olduğunu söyledi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.