Tufan Erhürman: Başbakanlık veya Polis Genel Müdürlüğü'nden bir açıklama yapılması şart

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, “sahte diploma” soruşturması kapsamında bugün bir polis müdürünün tutuklanmasının ardından Polis Genel Müdürlüğü'nden resmi bir açıklama yapılmamasına işaret ederek, bu durumun Polis Genel Müdürlüğü'nün itibarı açısından olumlu olmadığını ve teşkilatın itibarının zedelenmesine yol açacağını söyledi.

Tufan Erhürman: Başbakanlık veya Polis Genel Müdürlüğü'nden bir açıklama yapılması şart
19 Mart 2024 Salı 08:41

banner9

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde (KSTU) yürütülen “sahte diploma” soruşturma kapsamında bugün Gazimağusa Polis Müdürü Barış Sel de tutuklandı.

Polis Genel Müdürlüğü'nden tutuklamayla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

“Bütün soruşturmaları polis yürütüyor. Soruşturmaların Polis Genel Müdürlüğü personeline uzandığına ilişkin haberler, hatta haberlerin ötesinde başka söylentiler de var ama henüz Polis Genel Müdürlüğü'nden resmi bir açıklama yok” ifadelerini kullanan Tufan Erhürman, bu durumun Polis Genel Müdürlüğü'nün itibarı açısından olumlu olmadığını vurguladı.

“Resmi açıklama yapılmadığı takdirde süreci söylentilerin yönetmesine, soru işaretlerinin oluşmasına, bu soru işaretlerinin sürecin bundan sonraki kısmına da yayılmasına ve teşkilatın itibarının zedelenmesine yol açılmış olacak” diyen Erhürman, Başbakanlık ve/veya Polis Genel Müdürlüğü'nden kamuoyunu aydınlatıcı bir açıklama yapılmasının şart olduğuna vurgu yaptı.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.