AB Konseyi Başkanı’ndan Erdoğan’a: “Yunanistan’ın yanındayız

Türkiye ile Yunanistan arasındaki Doğu Akdeniz gerilimi tırmanırken, flaş bir iddia Yunan basınından geldi... Bugün AB ülkeleri nezdinde bölgedeki gerilim masaya yatırılmadan önce dün AB Konseyi Başkanı Charles Michel'in dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'la gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, "Yunanistan'ın yanındayız" dediği iddia edildi.

AB Konseyi Başkanı’ndan Erdoğan’a: “Yunanistan’ın yanındayız
14 Ağustos 2020 Cuma 09:33

banner9

Avrupa Birliği Konsey Başkanı Charles Michel, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile konuştu.

ERDOĞAN: HERKESİN KAZANACAĞI FORMÜLDEN YANAYIZ
İletişim Başkanlığı tarafındna yapılan açıklamada, “Görüşmede Doğu Akdeniz’deki gelişmeler başta olmak üzere bölgesel meseleler ele alınmıştır” denilirken, Erdoğan’ın Doğu Akdeniz’deki bütün ülkelerin hakkını koruyan ve herkesin kazanacağı bir formülden yana olduklarını söylemişti.

Fakat Yunan basını, Michel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a söylediklerini ortaya çıkardı. Ülkenin çok okunan gazetesi Kathimerini’ye konuşan kaynaklar, “Michel, AB’nin Yunanistan ve Rum Kesimi’nin yanında olduğunu telefon görüşmesinde söyledi. Michel ayrıca AB’nin eleştirdiği Türkiye ile Libya arasında imzalanan anlaşmayı da gündeme getirerek eleştiriyi tekrarladı” ifadesini kullandı.

Gazeteye konuşan kaynaklar, Michel’in Türkiye’nin bölgede tansiyonu artıracak hamlelerden uzak durmasını söylediğini de aktardı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’in çağrısıyla birlikte AB Dış İlişkiler Konseyi bir toplantı gerçekleştirecek.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.