Anastasiadis'e istifa baskısı!

AP’nin kara para aklanması konusunda aldığı ve aralarında Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in de isminin geçtiği “Pandora Papers” kararı sonrasında Rum siyasi partilerinin bazıları Anastasiadis’e istifa baskısına başladı.

Anastasiadis'e istifa baskısı!
24 Ekim 2021 Pazar 12:43

banner9

Avrupa Parlamentosu’nun (AP) kara para aklanması konusunda aldığı ve aralarında Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in de isminin geçtiği “Pandora Papers” kararı sonrasında başta AKEL olmak üzere Rum siyasi partilerinin bazıları Anastasiadis’e istifa etmesi çağrısında bulundu.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in isminin AP’nin “Pandora Papers” skandalına ilişkin raporda yer almasının ardından AKEL, Çevreciler ve “Yeni Dalga – Başka Bir Kıbrıs” partilerinin Anastasiadis’e istifa çağrısı yaptıklarını yazdı.

“Pandora Papers”da adı geçen Rus iş adamı Leonid Lebendef’in, yatırım programı çerçevesinde Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlığını, 2011 yılında AKEL döneminde, Dimitris Hristofyas başkanlığında almış olmasına karşın, aracı kurumun Anastasiadis’in avukatlık bürosu olması sebebiyle AKEL de olaydan Anastasiadis’i sorumlu tutuyor.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.