Anastasiadis "Sadece BM çerçevesi"

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, İngiltere’nin Güney Kıbrıs’taki Yüksek Komiseri Stephen Lillie ile dün bir araya gelerek, Kıbrıs sorunu konusundaki önerilerin BM çerçevesinde yapılması gerektiğini vurguladı.

Anastasiadis "Sadece BM çerçevesi"
16 Eylül 2021 Perşembe 16:05

banner9

Fileleftheros ve diğer gazeteler, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in dün İngiliz Yüksek Komiseri Stephen Lillie’le bir araya geldiğini ve İngiltere’nin Kıbrıs sorununa ilişkin fikirleri ve kulis faaliyetlerine ilişkin bildi talep ettiğini yazdılar.

Habere göre görüşmeye ilişkin açıklamada bulunan Rum Hükümet Sözcüsü Marios Pelekanos, Anastasiadis’in görüşmede, Kıbrıs sorununa ilişkin tüm öneri ve fikirlerin BM kararları çerçevesinde yer alması gerektiğini vurguladığını açıkladı.

Pelekanos’a göre, Lillie’nin gündemi meşgul eden söyleşisi öncesinde yaptığı taleple gerçekleşen görüşmede Anastasiadis, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’la, BM Genel Sekreteri’nin de hazır bulunacağı bir görüşmede bir araya gelmeye hazır olduğunu ifade etti.

Anastasiadis ayrıca, müzakere sürecinin yeniden başlaması çabalarını güçlendireceğini iddia ettiği cesur ve esaslı Güven Yaratıcı Önlemlerin gerekli olduğunu vurguladı.

Pelekanos ayrıca, İngiliz Yüksek Komiseri Lillie’in ise, “ülkesinin, çözüm müzakerelerinin uzlaşılmış zemin temelinde yeniden başlaması şeklindeki tezini dile getirdiğini ve İngiliz hükümetinin bazı girişimleri konusunda Anastasiadis’e bilgi aktardığını” belirtti.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.