Güney'de turizm sıkıntısı

 2021 turizm sezonunun ilk yarısını “kayıp” addeden Rum turizm sektörü, ikinci yarında 2019 rakamlarının yüzde 40-50’si yakalanabilirse 2 milyon civarında turist gelişi beklerken, Rum Sağlık Bakanlığı’nın ülkelerin yeni tip koronavirüs epidemiyolojik görüntüsü hakkında güncelleyerek dün yayınladığı ülkeler kategorisi sektörü belirsizliğe itti.

Güney'de turizm sıkıntısı
06 Nisan 2021 Salı 13:41

banner9

Politis “Bu Yıl İçin Bahis 2 Milyon Turist” başlıklı haberinde PASİKSE Genel Müdürü Filokipros Rusunidis’e dayanarak 2019’da Güney’e giden turist sayısının 3 milyon 900, turizm gelirinin de 2 milyar 300 milyon Euro olduğunu hatırlattti ve bu yılın ikinci yarısında 2019 turist sayısının yüzde 40-50’si yakalanabilirse sektörün ayakta kalabileceğini açıkladı.

Öte yandan Haravgi Güney Kıbrıs’ın en büyük turizm pazarlarından olan ülkelerin (İngiltere, Rusya, Yunanistan, Almanya, İsveç), Rum Sağlık Bakanlığı tarafından güncellenerek dün yayınlanan ülkeler listesinde kırmızı kategoride, İsrail’in ise turuncu listede yar aldığını haber verdi.

Gazeteye göre, dün yayımlanan liste uyarınca kırmızı kategorideki ülkelerden gelecek kişilerin, yolculuklarından en az 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR testi ibraz etmesi, Güney’e varışlarında yeni bir test yapılması ve bu test sonuçlanana kadar karantinada kalması gerekiyor. Turuncu kategorideki ülkelerden gelenlerin de yolculuktan en az 72 saat önce yaptırılmış negatif sonuçlu PCR testi yaptırmaları isteniyor ve Rum tarafına varışlarında kendilerine yeniden test yapılabilecek.

Rum yönetimi geçen hafta, aşılarını tamamlamış olan turistlerin ülkeye girişlerini serbest bırakma kararı almıştı.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.