Kovid-19 aşısını eşine dostuna dağıttı

ABD'nin Teksas eyaletinin Houston kentinde Hasan Gokal isimli doktor, işten kovulmasıyla sonuçlanan hükümete bağlı tıp merkezinden Kovid-19 aşıları çalıp eşe dosta dağıttığı suçlamalarına açıklama getirdi.

Kovid-19 aşısını eşine dostuna dağıttı
18 Şubat 2021 Perşembe 22:45

banner9

Teksaslı savcıların açtığı davayı yargıcın düşürmesine rağmen bu kez büyük jürili mahkemeye götürme ısrarıyla karşı karşıya bulunan Dr. Hasan Gokal, yerel bir radyoya, 29 Aralık 2020 günü açılan bir Moderna aşısı şişesinin kullanılmadan kaldığını, süresi 6 saat içinde dolmadan evvel bununla aşılanabilecek 10 kişiye ulaşmayı görev bildiğini anlattı. 

'Aşıyı eve götürüp aşılanma listesindekilere ulaştım'

135 dolar değeri olan 10 doz aşıyı çalmakla suçlanmasını "Bütün dünya üzerime yıkıldı, yerin dibine geçtiğim bir andı" diye aktaran Dr. Gokal, eve götürdüğü aşıyı hem tanıdığı hem de tanımadığı, ama hepsi de ilk etapta aşı olması gerekenler kategorisinde bulunan kişilere verdiğini belirtti. Bunlar arasında yatağa bağımlı 90 yaşında bir kişi, bunama rahatsızlığı bulunan 80 yaşında bir kadın, çocuğu solunum aleti kullanan bir anne de var. 

'Biri son anda vazgeçince eşime yaptım'

Gokal, telefonla ulaştığı 10 kişiden birinin aşının işe yaramaz hale gelmesine ramak kala vazgeçtiğini, bunun üzerine son dozu eşine yaptığını, solunum zorluğu çekmesine yol açan akciğer rahatsızlığı bulunan ve son 18 ayda bir çok kez hastaneye yatan eşinin ikinci etapta aşılanacaklar listesinde yer aldığını söyledi. 

'Kalbimin sesini dinledim'

"Bir doktor olarak kalbimin bana doğru dediğini yaptım" ifadesini kullanan Teksaslı doktor, "Elinde aşı kalırsa boşa gitmesine izin vermezsin. İlk aşılanacaklar listesindeki insanlara ulaşırsın. Onlar olmazsa ikinci listedekilere geçersin. O da olmazsa aşı olmak isteyen herhangi birine verirsin" dedi. 

'Elde kalan aşılara ne yapılacağıyla ilgili talimat verilmedi'

29 Aralık'ın aşılama merkezinin açıldığı ilk gün olduğunu ve sağlık yetkililerinin elde kalan aşılara ne yapılacağıyla ilgili kendisine herhangi bir talimat vermediğini, o gün bu konuda herhangi bir politika uygulanmadığını belirtti. Elde kalan 10 dozla ne yaptığını ertesi gün rapor etmesine rağmen sonraki hafta işten atılmasının bir yanlış anlamadan kaynaklanması gerektiğini dile getiren Gokal, "Ben acil servis doktoruyum. Hayat kurtarmak için ne pahasına olursa olsun yapılması gerekeni yaparsınız" vurgusuyla ekledi:

"Bu yaptığımdan şimdi pişman olduğumu söylersem iyi bir doktor olamam."

Avukatının savunması da doktorun 'sorumlu, hatta kahramanca davrandığı' tezine dayanıyor.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.