Kusios "Rum tarafı yapıcı olacak"

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs sorunu için görevlendirdiği BM üst düzey diplomat Jane Holl Lute ile bu sabah bir görüşme gerçekleştirdi.

Kusios "Rum tarafı yapıcı olacak"
11 Nisan 2021 Pazar 13:51

banner9

Rum haber kaynaklarına göre, Cenevre’deki gayri resmi konferans hazırlıkları çerçevesinde  liderlerle görüşmek amacıyla dün adaya gelen Lute’u Rum Başkanlık Sarayı’nda  kabul eden Anastasiadis, görüşmede konferansa yapıcı bir şekilde katılmaya hazır olduğunu yineledi. 
Görüşme konusunda yazılı açıklama yapan Rum Hükümet Sözcüsü Kiriakos Kusios, Anastasiadis’in, Kıbrıs Rum tarafının görüşmeye yapıcı ve yaratıcı bir şekilde katılmaya hazır olduğunu dile getirdiğini belirtti. Açıklamada, olumlu sonuç alınabilmesi için aynı olumlu iradenin Türk tarafınca da gösterilmesi temennisinde bulunulduğu kaydedildi.
Habere göre, Lute ise görüşmede, gayri resmi konferansla ilgili Birleşmiş Milletler tarafından çözümlenen prosedürel ve organizasyon konuları hakkında Anastasiadis’e bilgilendirmede bulundu.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.