Prens Harry unvanlarını kaybetti

İngiltere'de Kraliçe 2. Elizabeth'in torunu Sussex Dükü Prens Harry ile eşi Düşes Meghan Markle'ın Kraliyet ailesindeki üst düzey görevlerine dönmeme kararı aldıkları ve bu nedenle görevlerinin başka aile üyelerine verileceği bildirildi.

Prens Harry unvanlarını kaybetti
19 Şubat 2021 Cuma 17:55

banner9

BUCKINGHAM SARAYI AÇIKLADI
Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Prens Harry ve eşinin, Kraliçe'ye görevlerine dönmeyeceklerini teyit ettiği belirtildi. Bunun üzerine Kraliçe'nin, üst düzey görevlerin bırakılması durumunda kamu hizmetinin mecbur kıldığı sorumlulukların gereğinin yerine getirilemeyeceğini kaydettiği vurgulanan açıklamada, bu nedenle Dük ve Düşesin sahip olduğu onursal askeri görevler ile Kraliyet ailesi üyeleri olarak yardım kuruluşlarındaki himaye görevlerinin yeniden dağıtılmadan önce Kraliçe'ye iade edileceği duyuruldu.

YENİDEN DEĞERLENDİRME SÜRECİ
Prens Harry ile eşi, geçen sene Kraliyet'ten ayılma kararı almış ancak Kraliçe'yle yapılan görüşmenin ardından bir yıllık yeniden değerlendirme süreci üzerinde anlaşılmıştı.  Bununla beraber süre dolmadan önce Prens Harry, geçen ay yaptığı açıklamada görevlerine geri dönmeyeceklerini ve finansal açıdan bağımsız olacaklarını bildirmişti. İkinci çocuklarını bekleyen çiftin, bundan sonra ABD'de yaşayacağı belirtilmişti.

BİR YIL ÖNCE DÜNYAYI ŞOKE ETMİŞLERDİ
Takvimler 8 ocak 2020'yi gösterirken, günün ilerleyen saatlerinde sosyal medya üzerinden yapılan bir açıklama kelimenin tam anlamıyla gündeme "bomba" gibi düştü. Dünyanın o güne kadar uğraştığı bütün meseleler bir anda bir kenara atıldı ve tüm gözler Londra'ya çevrildi. Bunun nedeni ise İngiliz kraliyet ailesine resmi olarak 2018'de katılan Meghan Markle ile Prens Harry, kıdemli kraliyet ailesi üyeliğinden çekileceklerini açıkladı. Üstelik beklenmedik bir anda.

HERKES ESKİSİ GİBİ OLACAĞINI SANIYORDU
Bebekleri Archie'nin dünyaya gelmesinden sonra izne çıkan ve bunun büyük bir bölümünü de Kanada'da geçiren Prens Harry ve Meghan Markle, 2020'nin ilk günlerinde Londra'ya döndü. Ağabeyi Prens William ile aralarının kötü olduğu bilinen Prens Harry'nin dönüşüyle aile ilişkilerinin nasıl olacağı merak ediliyordu o dönemde.

TEŞEKKÜR ZİYARETİ
Onları epeydir kameralar karşısında ya da etkinliklerde görmeyen hayranları da görevlerine döneceklerini düşünüyorlardı. İlk adımları böyle düşünenleri yanıltmadı zaten. Prens Harry ve Meghan Markle, Londra'ya dönüp, kendilerine gösterdikleri konukseverliğe teşekkür etmek için Kanada Yüksek Temsilciliği'ni ziyaret etti.  O saatlerde de hiçbir sıra dışı durum yok gibi görünüyordu. Çift, artık geri dönmüştü. Yüzleri gülüyordu ve herkes onların resmi görevlerine geri döndüğünü düşünüyordu. Ayrılık ihtimalini bilmediklerinden Markle'ın doğumdan sonra nasıl zayıfladığına, Prens'in baba olduğu için duyduğu mutluluğu yansıtan davranışlarına çevrildi gözler.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.