KİÜ'den Vispera CEO'su geçecek

Kıbrıs İlim Üniversitesi (KİÜ), Dijital Dönüşüm ve Kariyer Zirvesi ’21 kapsamında organize ettiği etkinlik serisine bugün Prof. Dr. Aytül Erçil’i konuk ediyor.

KİÜ'den Vispera CEO'su geçecek
19 Şubat 2021 Cuma 17:08

banner9

Etkinlik 19.02.2021 tarihinde KKTC Saati ile 19:00’da üniversitenin resmi YouTube kanalı Cyprus Science University kanalında başlayacaktır. 

Prof. Dr. Aytül Erçil’nın Özgeçmişi
Prof. Dr. Aytül Erçil, ortaöğretim eğitiminden sonra 1975 yılında Robert Kolejini tam burslu olarak kazandı ve Türkiye ikincisi olarak mezun oldu.
Boğaziçi Üniversitesi, Elektrik Mühendisliği ve Matematik Bölümlerinden 1979 yılında lisans; Brown Üniversitesi, Uygulamalı Matematik Bölümünden 1980 yılında yüksek lisans ve 1983 yılında ise doktora derecesini almıştır.
5 yıl General Motors Araştırma Laboratuvarında çalıştıktan sonra 1988 - 2001 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim üyeliği ve kurucusu olduğu BUPAM Yapay Görme Laboratuvarının direktörlüğünü yapmıştır. 2001-2013 yıllarında ise Sabancı Üniversitesi’ nde öğretim üyeliği ve kurucusu olduğu (VPALAB) Bilgisayar Görme ve Örüntü Analizi Yapay Görme Laboratuvarının direktörlüğünü yapmıştır.
Çeşitli Uluslararası projelerde (NATO, FP4, Eureka, NSF, FP6, Nedo, FP7) araştırmacı/proje yürütücüsü olarak görev yapmış olan Prof. Erçil, TÖTİAD’in kurucu başkanı olup, IAPR’ın yönetim kurulu üyesidir. 2006 yılında Prof. Erçil’in kurduğu Vistek ISRA Vision A.Ş. Aralık 2013’de yapay görme konusunda Avrupa’da 1 numara, dünyada 3. konumda olan Alman ISRA Vision firmasına satılmıştır.
Prof.Erçil’in Çalışmaları;

‘Uluslararası Başarı Ödülü’, Eureka Başarı Öyküsü, 
Endeavor Girişimcisi, 
2010 Teknoloji Ödülü finalisti, 
2011 yılında ‘Yılın En Etkin Kadın Girişimcisi’ ödülü, 
Makina ve Aksesuarları Üretim Teknolojileri yarışmasında Birincilik ödülü, 
“Microsoft Bilişimde Fark Yaratan Kadın Lider’ ödülü, 
‘I-COM Data Startup Challenge’ ödülü, 
2019 Selçuk Yaşar Girişimcilik Yenilikçilik İnovasyon Ödülü, 
‘EY Start up of the Year Award’ gibi birçok ulusal ve uluslararası ödüle layık görülmüştür. 


Prof. Erçil;
Arçelik Uluslararası Danışma Kurulu üyesi, 
Allianz Uluslararası Danışma Kurulu üyesi, 
Swiss Innovation Valley Danışma Kurulu Üyesi ve European Machine Vision Association Bilimsel ve Endüstriyel Danışma Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. 

Seri girişimci ve sertifikalı meslek yatırımcı olarak çalışmalarına devam eden Prof. Erçil Vispera Bilgi Teknolojileri A.Ş.’nin ortağı ve CEO’ sudur.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.