Dolar haftaya yükselişle başladı

Dolar/TL kuru geçen hafta dalgalı bir seyir izlemesinin ardından yeni haftaya yükselişle başladı.

Dolar haftaya yükselişle başladı
24 Ağustos 2020 Pazartesi 11:25

banner9

Dolar/TL kuru, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Karadeniz'de doğal gaz keşfine ilişkin açıklamalarıyla geçen hafta dalgalı bir seyir izlemişti. Erdoğan'ın açıklaması öncesinde 7.21'e kadar gerileyen kur, açıklamanın ardından 7.34'e kadar yükselerek haftayı 7.30'lu seviyelerden tamamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çarşamba günü duyurduğu müjde açıklamasında Türkiye tarihinin en büyük doğal gaz keşfinin gerçekleştirildiğini belirtti. Erdoğan, "Fatih Sondaj Gemimiz 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfetti." dedi.

Yeni haftaya yükselişle başlayan dolar/TL, TSİ 10:20'de yüzde 0.54 artıda 7.3558'den işlem gördü.

Türkiye 2 yıllık gösterge faizin bileşik faizi önceki kapanıştaki yüzde 13.33'ten yüzde 13.22'e geriledi. 10 yıllıkların bileşik faizi yüzde 13.21 ile önceki kapanışa göre değişmedi. ABD Doları cinsinden 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yüzde 6.96'dan yüzde 6.84'e çekildi.

5 yıl vadeli kredi temerrüt takası Pazartesi günü (CDS) primi 550 baz puan oldu.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.