Dolar ne kadar oldu? (14.08.2020)

Piyasalar Merkez Bankası'nın (TCMB) attığı sıkılaşma adımlarını izlerken dolar/TL 7,35'in altında işlem görüyor. Euro/TL 8,70'in altında seyrederken gözler iç piyasadaki faiz oranlarında olacak. TCMB bankalara verdiği Türk Lirası'nın faizini artırarak piyasadaki Türk Lirası miktarını azaltmayı böylece TL'yi dolar karşısında değerli kılmayı amaçlıyor.

Dolar ne kadar oldu? (14.08.2020)
14 Ağustos 2020 Cuma 09:37

banner9

Dolar/TL hafta başında 7,40’a ulaşarak tarihi rekorunu kırdıktan sonra Merkez Bankası’nın attığı sıkılaşma adımları ile dalgalı bir seyir izliyor. Rusya’nın ‘aşıyı bulduk’ açıklamasından sonra gram altının fiyatı 480 TL seviyelerinden 450 TL’ye kadar çekilmişti. Gram altın güne 460 TL civarında başladı.

Dolar/TL’nin son üç gündür yeni zirveleri test etmemesi TL cinsi diğer yatırım araçlarına da nispeten olumlu yansıdı. CDS (risk primi) 600 puandan 550 puanın altına kadar geriledi. BIST’te de fiyatlama nispeten olumlu oldu.

Türkiye’ye yönelik fiyatlamalarda iyimser seyir Merkez Bankası’nın geçmişte de bir çok kez kullanılan ve piyasa tarafından örtülü faiz artışı olarak da adlandırılan likidite sıkılaştırması ile birlikte geldi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.