"Maaşlarda kesinti olmayacak"

Maliye Bakanı Dursun Oğuz, maaşlarda herhangi bir yeni kesinti olmayacağını, Ocak ayında ne maaş alındıysa aynı şekilde devam edeceğini söyledi.

"Maaşlarda kesinti olmayacak"
23 Şubat 2021 Salı 20:05

banner9

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda dün onaylanan, ‘Her Türlü Maaş Ücret ve Maaş Nitelikli Ödemeler ile Emekli Maaşlarından Yapılacak Olan Kesintiler Hakkında Yasa Tasarısı’nın kamuoyunda sanki maaşlarda yeni bir kesinti olacakmış gibi yanlış bir algı ve yorumu da beraberinde getirdiğine işaret eden Maliye Bakanı Dursun Oğuz, tasarının son verilen yüzde 10.65 oranındaki hayat pahalılığı ödeneğinden beş bin TL üzerindeki maaşlarda öteleme (erteleme) yapılmasını içerdiğini kaydetti.

Oğuz, “Yani yeni bir değişiklik yok. Herhangi yeni bir kesinti yok. Ocak ayında ne maaş alındıysa aynı şekilde devam edecek” dedi.

Maliye Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Maliye Bakanı Dursun Oğuz, BRT’de ‘Gün Ortası’ programında gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Merkez Bankası’ndan karşılanan 200 milyon kısa vadeli avans ve yerel 150 milyon borçlanmaya çıkılması ile kaynak sorununun çözüldüğünü söyleyen Maliye Bakanı Dursun Oğuz, Merkez Bankası’nın bu anlamda öneminin bir kez daha ortaya çıktığını ve kaynak sorununu aştıklarını belirtti. 

“BU KEZ 1500 TL’LER KİŞİLERİN HESABINA YATACAK...”

 Pandemi ile birlikte hükümetin bu dönemde özel sektör için verilen bir takım destek ve hibelerine de değinen Bakan Oğuz, özellikle özel sektör çalışanlarına yapılan 1500 TL destek konusunda da açıklamalarda bulundu.

Oğuz, “Bu kez bu paralar kişilerin hesabına yatacak. Bu konuda gerek hükümet, gerekse Çalışma Bakanlığı ciddi bir çalışma sürdürüyor” dedi.

Maliye Bakanı Dursun Oğuz, tüm bunların yeterli olmadığını da dile getirdiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bunların yeterli olmadığını hepimiz biliyoruz. Ancak ülke şartlarında verebildiğimiz bu. Gönül isterdi ki daha çok verelim, daha fazla çeşitlendirelim ancak mümkün olmuyor.”

“BİZ VERMİŞ OLDUĞUMUZ SÖZLERİN MUTLAKA ARKASINDA OLACAĞIZ”

Maliye Bakanı Dursun Oğuz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz vermiş olduğumuz sözlerin mutlaka arkasında olacağız. Evet, bu sözler zaman zaman sekteye uğrayabilir mi, uğrayabilir. Eldeki imkân ve kaynaklara göre gecikmeye uğrayabilir. Tabiî ki bu insanımızın bu paralara ihtiyacı var. Ancak bunu siyasi malzeme yapmak doğru değil diyerek muhalefeti eleştirdi. “Muhalefetin yaptığı ucuz siyasettir. Tabii ki muhalefet yapacaklar, tabii ki hükümeti denetleyecekler, tabii ki eleştirecekler ama diğer taraftan bakmanız gereken bu ülkenin gerçekleri ve imkânları. Eğer varsa da vermiyorsa o zaman sonuna kadar haklılar” dedi.

“ERHAN BAŞKANIN DAHA KARA BİR TABLO ÇİZMEMESİ GEREKİR…”

Programda, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın; ‘Mart ayı kâbustur’ yönündeki açıklamasını değerlendiren Maliye Bakanı Dursun Oğuz, bu gibi söylemlerin ekonomiyi de olumsuz etkilediğini, dolayısıyla bu tür açıklamalardan uzaklaşmak gerektiğine işaret etti.

Oğuz konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Tabii ki biz sorumluluğumuzun bilincinde olan bakanlarız. Ama dikkat ederseniz ben bu ay çıkıp da ‘maaş verilecek mi, verilmeyecek mi?’ diye konuşmadım. Çünkü zaten ülkede sağlık ile ilgili bir takım tedbirler, alınan kararlar var. İnsanımız da haliyle tedirgin. Bunun üzerine kamuoyuna bu tür açıklamalarda bulunmak doğru olmaz. Günü gelince konuşalım. Ama günü gelince konuşalım. Günü gelmeden konuşmak psikolojik olarak olumsuzluğu daha fazla artırır. Ve aslında ekonomiyi de etkiliyor. Panik durumunu artıyor. Bu nedenle Erhan başkanın (Erhan Arıklı) daha kara bir tablo çizmemesi gerekir. Tabii ki günü gelince ortadaki tablo oturulur, konuşulur ve halkla paylaşılır.”


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.