İnsan kaçakçılığı davasında emsal karar; İbrahim Demir 4 yıl hapse mahkum edildi

İnsan kaçakçılığı davasında emsal karar; İbrahim Demir 4 yıl hapse mahkum edildi
14 Temmuz 2020 Salı 21:06

banner9

Türkiye’den 2020 yılı Haziran ayı içerisinde tekne ile gelen Suriye uyruklu 13 mültecinin Tatlısu’da onaylanmış liman olmayan bir yerden KKTC’ye izinsiz giriş yapmalarına yardımcı olduğu sırada polis ekiplerinin düzenlediği operasyonla tespit edilen sanık İbrahim Demir’in Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargı süreci sona erdi.

2020 yılında Fasıl 154 Ceza Yasasında yapılan tadilatla “İnsan kaçakçılığı” davasından yargılanarak suçlu bulunan sanık Demir aleyhinde emsal teşkil edecek bir karar üretildi.

KKTC tarihinde ilk kez Ağır Ceza Mahkemesinde “İnsan kaçakçılığı” davasından bir sanığın yargılandığı davanın kararında Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti tarafından oy birliği ile suçlu bulunan sanık Demir 4 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

kıbrıs Postası


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.