Girne'ye nefes aldıracak dev proje!

Girne Belediyesi, kente soluk aldıracak; çevre bölgelerden de insanların gelip faydalanabileceği 177 dönümlük rekreasyon ve spor alanı için çalışmalarına başlarken Başkan Nidai Güngördü “Kente soluk aldıracak, doğayla içiçe dev bir proje yapıyoruz” dedi

Girne'ye nefes aldıracak dev proje!
20 Ekim 2021 Çarşamba 10:10

banner9

Girne Belediyesi’nin Mart 2021’de başlangıcını yaptığı ve protokolünü imzaladığı Rekreasyon ve Spor Alanı’nda çalışmalar başladı. 

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü şunları söyledi “Girne ve çevresindeki tüm yerleşim birimlerine soluk aldıracak ve 170 dönümü kapsayan rekreasyon ve spor alanı için belediyemiz ilk adımı atmış oldu. KKTC Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Girne Belediyesi’ne kiralanan 177 dönümlük arazi üzerine Orman Dairesi’nin de yardımı ile ağaç bakımı ve proje uygulama çalışmalarına başladık” dedi.

Kaşif “Doğaya uygun”

Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız Girne Belediyesi’nden Seran Kaşif ise; “Çok yakında Orman Dairesi ile ilgili bir kültür çalışması yapılacak. Nedir bu kültür çalışması; bu bölgede zarar görmüş, kurumuş bitkilerin temizlenmesi, bölgenin temizliği ağaç bakımı gibi şeyler. Buradan çıkacak olan dal ot vs. gibi şeyler ise burada yapılacak çalışmalarda kullanılarak tamamen doğal bir ortam yaratılmaya çalışılacak. İnsanlarımız nefes alabilecek” dedi. 

Atak “Tamamen 

doğal bir proje”

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Girne Belediyesi Park ve Bahçeler Bölümü Amiri Mehmet Atak ise “Kentimiz her geçen gün yapılaşıyor, nüfusumuz artıyor. Sınırlı bir kentte yani dağla deniz arasında bir kentte yaşadığımız için bizim insanların daha fazla nefes alabileceği alanlara ihtiyacımız var. Bundan yola çıkarak çalışmalara başladık. 

İnsanlar gerilir sıkılır, orman Dairesi ile birlikte bir çalışma yürüttük. 177 dönüm olan bu araziyi bulduk ve yazışmalara başladık. Doğaya dokunmadan, doğanın kendi öz varlıkları ile hareket ederek bir rekreatif alan yaratacağımızı ifade ettik. 

Bütün yapımı doğa içinde yer alan dallar, çalılar çırpılar, kayalarla yapılacak. Bizim burada murad ettiğimiz insanların oksijenle, yeşille buluşmasını sağlamak. İnsanlara yürüyüş yolları, bisiklet yolları. Ekstra malzeme kullanmadan tamamen orada yapılan temizlikte çıkacak malzemelerle yapılacak bu çalışmalar. Bir nevi geri dönüşüm gibi birşey olacak. 

İçerisinde spor alanları, kafeterya olacak. Tamamen ahşap ve doğayla bütünleşmiş çalışmalar yapılacak. Kesinlikle arazinin içerisinde olmayan malzeme kullanmayacağız.” dedi.

“Arboretum yapacağız”

Atak, arazinin içerisinde ayrıca bir arboretum (botanik bahçesi) yer alacağını belirterek “Çocuklarımıza burada ağaçlarla ilgili, bitki örtüsüyle ilgili bilgilendirici çalışmalar olacak. okulda kitaplarda var ama burada birebir görecekler. Bu proje ile ilgili tabelalarımız bölgeye asıldı ve koyuldu. 

Bu ay itibariyle Orman Dairesi ile yapılan görüşmede kültür çalışması başlayacak.Proje bütünlüklü bir proje, etaplandırılarak yapılacak. İlk etapta yürüyüş yollarını bitirmeyi düşünüyoruz” dedi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.