Güngördü BRT Yayıncılık Tarihi Müzesi'ni ziyaret etti

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve beraberindeki heyet BRT Yayıncılık Tarihi Müzesi'ni ziyaret ederek BRT Müdürü Meryem Özkurt’tan bilgi aldı.

Güngördü BRT Yayıncılık Tarihi Müzesi'ni ziyaret etti
26 Mayıs 2021 Çarşamba 14:26

banner9

Girne Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, BRT Müdürü Meryem Özkurt ve müzenin küratörü Ayhatun Ateşin’den müze ile ilgili bilgi alan Güngördü ziyareti esnasında yaptığı açıklamada; BRT müzesinin yayıncılık açısından önemli bir bellek oluşturduğunu, Kıbrıs Türk toplumunun yaşantısında BRT’nin çok ayrı bir önemi olduğuna işaret etti.

Güngördü, mücadele yıllarında gerek iletişimin sağlanması gerekse bölgeler arasında haberlerin bir noktadan başka bir noktaya ulaştırılmasında BRT’nin çok önemli görevler üstlendiğini söyledi.

BRT müzesinin yayıncılık açısından önemli bir bellek oluşturduğunu görmenin kendisini mutlu ettiğini kaydeden Güngördü, sergilenen cihazların yayıncılığın teknik olarak hangi noktadan hangi noktaya geldiğini göstermesi açısından önemine işaret etti. Konuşmasında müze düşüncesini ortaya koyanlara ve müzenin oluşmasına katkıda bulunan Dr. İsmet Birgül Hanım’a da teşekkür eden Girne Belediye Başkanı Güngördü, demokrasilerde basın yayın organlarının görevinin büyük olduğunu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.