“İnsan Kaynakları, Belediye’nin beyni gibidir”

Belediyenin personel alımı ve seçimiyle ilgili çalışmalarını anlatan Girne Belediyesi İnsan Kaynakları Birimi Müdürü Remziye Kaşif, birim amirleriyle koordineli bir şekilde çalışarak Girne halkına daha iyi hizmet vereceklerini belirtti ve “İnsan Kaynakları Birimi, belediyenin beyni gibidir. Görevlendirilen ve işe alınan personel verimli olursa bu beyin diğer organların daha iyi çalışmasını sağlar” dedi.

“İnsan Kaynakları, Belediye’nin beyni gibidir”
10 Ağustos 2021 Salı 13:21

banner9

Birimlerin çalışmaları ve hizmetleriyle ilgili röportaj dizimizde bu ayki konuğumuz Girne Belediyesi İnsan Kaynakları Birimi Müdürü Remziye Kaşif oldu. Kaşif, röportajında birimin hizmetleri, görevleri ve çalışmaları hakkında bilgiler paylaştı. 

“Belpaz hariç bütün personel alımı bizden geçiyor”

İnsan Kaynakları, Girne Belediyesi’nin en önemli bir birimidir diyen Remziye Kaşif “Belpaz ayrı bir yapı olduğu için oraya alınan personel hariç tüm personelin özlük haklarını biz gerçekleştiriyoruz. Bir personelin a’dan z’ye bütün herşeyinden sorumluyuz. Bütün personel alımı bizden geçiyor. Personelin girişinden çıkışına kadar bütün işlemler bizden geçmektedir. İzin takibi, işlemleri bizim bölümümüzde gerçekleştirilir” dedi. 

“Başkan ve Meclis’in onayından geçiyor”

Belediyede istihdam edilecek personel seçimine değinen Kaşif “Öncelikle başvuran veya alınacak personelin sicilini kontrol ediyoruz. Sicilinin temiz olması ve yüz kızartıcı suç işlememiş olması gerekiyor. Daha sonra da eğitim durumuna bakıyoruz. Çünkü eğitimi de önemli. Düz işçi bile olsa kalifiye de olsa bir vasıf gerekmekte. Daha sonra Başkan ve Meclis’in onayına gönderiyoruz. Bu aşamalar tamamlandıktan sonra da personelin işe giriş işlemlerini başlatıyoruz” dedi.

“İhtiyaca göre personel alınıyor”

Personel alımının birimlerin isteklerine göre gerçekleştirdiğini söyleyen Remziye Kaşif “Örneğin 4 tane personel gerekiyorsa başkana ve Belediye Meclisi’ne iletiliyor. İhtiyaca göre alınıyor. Bunun belirlenmesi birim amirleri ve idare tarafından yapılıyor. Bazen bizim de taleplerimiz oluyor. Amirlerimizden bize gelen istekler doğrultusunda bunu Başkana iletiyoruz” dedi.

“3 aylık bir deneme sürecimiz var”

İnsan Kaynakları Birimi olarak, işe aldıkları personeli once bir süreçten geçirdiklerini belirten Kaşif “Öncelikle bir  deneme süreci yapıyoruz. Personeli aldığımız zaman 3 aylık bir deneme süresine sokuyoruz. Bu süredeki performansına göre değerlendirme yapıyoruz. Ona göre de personel hakkında karar verilip işlemlere devam ediliyor. Amirleri tarafından uygun olup olmadığına karar veriliyor ve gereken kadroya gönderiliyor” dedi.

 “Birim olarak ben ve arkadaşlarım çok titiz çalışıyoruz”

Birim olarak çalışmalarını çok titiz bir şekilde yürüttüklerini söyleyen Kaşif, bir personelin işe gelip gelmemesi, disiplinsizliği gibi konulara en az yaptıkları iş kadar önem verdiklerini belirterek “İnsan kaynakları Birimi’ne bilgi verildiği zaman gereği yapılmakta. Birimlerle koordineli şekilde çalışılması halinde bir sorunumuz olmuyor. Bize birim amirlerinden düzgün bilgi verildiği takdirde elimizden gelen düzeltmeyi ve çözümü üretiyoruz. Bu konuda birim olarak ben ve arkadaşlarım çok titiz çalışıyoruz. Bize destek çıkıldığı takdirde herşeyin daha iyi olacağını düşünüyorum” dedi.

“İletişim çok önemli”

Birimler arasındaki iletişimin çok önemli olduğunu belirten Remziye Kaşif “Amirlerimiz bize zamanında bilgi aktarırsa sıkıntımız olmaz. Bu da iletişimden geçiyor. Personelin durumu, disiplini ve çalışmasıyla ilgili raporlama düzgün bir şekilde geldiğinde çözümünü anında üretiyoruz. Gelmediği takdirde bize büyük sıkıntı yaratır. Personelle ilgili sıkıntımız hiçbir zaman yok, olmadı da. Olursa da bir şekilde çözülüyor. Amirler bu bölümün belediyenin beyni olduğunu düşünmesi bizi çok ciddi şekilde rahatlatır” dedi. 

 “Bütün personelin sendikal hakları var”

Belediye personelinin sendikal haklarıyla ilgili konuşan Remziye Kaşif bu konudaki işleyişi de anlattı ve “Bütün personelimiz sendikalıdır ve hakları vardır” dedi. Kaşif “Personel sorun yaşadığı zaman bize gelir ve konuyu once başkanla daha sonra da sendikayla paylaşırız. 

Zaten her ay bir veya iki defa sendikayla bir toplantı gerçekleştirilmekte. Bu toplantıda sıkıntılar ve sorunlar paylaşılmaktadır. Tüm personelin sorunları çözülür. 

Bazen haksız istekler de olur. Bunların da neden gerçekleştirilemeyeceği ilgili kişiye ve sendika yetkilisine anlatarak ortak bir paydada buluşup çözüyoruz. Personelimizin sendikal hakları yerine getiriliyor” dedi.

“Amirlerimizle koordineli şekilde çalışarak yükümüzü en iyi şekilde kaldırırız”

İnsan Kaynakları Birimi’nin personel alımı dışında bordro, maaş ve yatırımların da takibini yaptığını belirten Remziye Kaşif sözlerini “Yükümüzü en iyi şekilde kaldırmaya çalışıyoruz. Amirlerimizle daha koordineli ve düzgün bir şekilde iletişimde olduğumuz sürece birimimiz daha da iyi hizmet vermeye devam edecektir. Bu sayede de görevlendirilen personel Girne halkının istek ve şikayetlerine daha iyi şekilde çözüm bulmamızı sağlayacaktır” diyerek bitirdi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.