KİÜ'den Öğretmenler Günü Kutlaması

KİÜ'den Öğretmenler Günü Kutlaması
24 Kasım 2020 Salı 19:28

banner9

Kıbrıs İlim Üniversitesi (KİÜ) Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ömer Üre yazdı.
Eğitimin temelleri ailede anne baba, çocuğun bakımını üstlenenler ve sonraki yıllarda da öğretmenler tarafından atılmaktadır. Öğretmen eğitim hayatımıza öyle kritik bir dönemde girmektedir ki onun öğrenci üzerindeki etkisi çocuğun yaşam tarzını, nasıl yaşayacağını, problemlerini çözmede nasıl bir yol izleyeceğini, diğer insanlarla nasıl  bir etkileşim içinde olacağını, iyimser mi kötümser mi olacağını, kendine ve yeteneklerine güvenip güvenmeyeceğini, kendi kendini yönetip yönetemeyeceğini, verimli olup olamayacağını yani iyi insan, iyi vatandaş, özgür olup olamayacağını belirleyecektir.
 
Bu gün öğretmenlerin günüdür.

Kurtuluş Savaşımız sonrasında kurduğu Cumhuriyetin iyi insan, iyi vatandaşlara ihtiyacı olduğunu bilen Mustafa Kemal  "Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir." diyerek ve öğretmenin bu mükemmel etkisinin farkında olarak çağı yakalamak için önce 1928 harf devrimini gerçekleştirmiş, yeni harfleri kısa sürede öğrenip daha çok vatandaşın okur yazar olmasını sağlamak ve yaygınlaştırmak amacıyla da çok sayıda okuma yazma öğreten okullar (Millet Mektepleri) açmıştır.  Büyük Önder Atatürk’ün bu okulların (Millet Mektepleri) Başöğretmenliğini kabul ettikleri ve fiili olarak eğitime katıldığı tarih olan 24 Kasım’ı Öğretmenler Günü olarak coşkuyla, gururla ve onurla kutluyoruz.  Büyük Önder Atatürk’ün bize armağanı olan Cumhuriyetimiz ilkeleriyle öğretmenlik mesleğini çağdaş, ulusal ve laik bir temele dayandırmış, bu anlayış ve yaklaşımla yapılandırmış, güvenilir ve tutarlı bir çerçeveye oturtmuştur.  Bu anlayışı sürdürmede Atatürk’ün eğitime, öğretmene ve öğretmenlik mesleğine atfettiği değerler  belirleyici olmuştur. 

Yaşamakta olduğumuz pandemi krizinde öğretmenlerimizin tüm sıkıntılara rağmen en az sağlıkçılar kadar ağır sorumlulukla, tüm çocuklarımızın korunması ve akademik gelişim ihtiyaçlarının karşılanması  için  fedakarlıkla mücadele ettiğine, nasıl hayatlarını kaybettiklerine şahit oluyoruz. Tüm şehit öğretmenlerimizi minnet ve şükranla anıyor,  Allah'tan rahmet diliyoruz. 

Pandeminin geliştirdiği belirsizliğin getirdiği  sıkıntılara rağmen ülkemizi bu krizden çıkarmak ve çağdaş uygarlık düzeyine erişmek için üstün çaba ve gayret göstermekten kaçınmayan, genç nesillere modern bilimin ışığında eğitim ve öğretim veren fedakar öğretmenlerimizin , öğretim elemanlarımızın 24 Kasım Öğretmenler Gününü, Başöğretmen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha minnetle, şükranla ve rahmetle anarak kutluyoruz.

KIBRIS İLİM ÜNİVERSİTESİ
EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
PROF.DR. ÖMER ÜRE


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.