KİÜ Öğretim Üyelerinden Yeni Kitap

KİÜ Öğretim Üyelerinden Yeni Kitap
11 Kasım 2020 Çarşamba 15:28

banner9

Kıbrıs İlim Üniversitesi (KİÜ) Turizm Fakültesi Dekanı Doç.Dr. Rukiye Kilili ve Dekan Yardımcısı Yrd. Doç.Dr. Mehmet Necati Cizrelioğulları, Başbakanlık İstatistik Kurumu Başkanı ve Müsteşarı Türel Özer Öksüzoğlu ile “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kamu İşyerlerinde ve Sendikalarda Mobbing Bakış Açısı’’ kitabını yayınladıklarını müjdelediler. 

 “Günümüz çalışma yaşamı içerisinde çalışanların maruz kaldığı, işyerinde psikolojik, taciz, baskı, rahatsızlık verme ve yıldırma olarak tanımlanan mobbing her geçen gün artmaktadır. Tüm dünya, hem bireye hem de örgüte zarar veren mobbing ile mücadele ederken, kavram ile ilgili Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bir farkındalık bulunmamaktaydı. Çalıştığımız iş yerlerinde yaşamış olduğumuz stresin "mobbing" olduğunu bilmeden, iki yıl süren zorlu bir savaş içerisine girmiştik. Büyük bir iz bırakan bu savaş sonrasında, "Mobbing ile Mücadele Derneğini" kurduk. Amacımız, toplumu bilinçlendirmek, insanlara yol gösterebilmek, kamuda yaşanan stresin adını koyabilmek, mobbing farkındalığını artırmak ve daha geniş kitleye ulaşabilmek olmuştur. Devamında ülke adına yapılan bu çalışmada, KKTC'de kamu işyerlerinde mobbing olgusunun ne kadar bilindiği, mobbingi etkileyen faktörlerin neler olduğu ve mobbingin sonuçları keşfedilmeye çalışılmıştır. Çalışma hayatının temel taşlarından olan Kamu Kurumlarında yaşanan mobbing olgusunun öncülerini ve sonuçlarını içeren kitabın amacı, nitel ve nicel yöntemleri kapsayacak şekilde karma yöntem kullanılarak, işyerlerinde mobbing yaşanıp yaşanmadığı, çalışanların mobbingle ilgili yeterli bilgiye sahip olup olmadığı tespit edilmeye çalışılmıştır..” Sözleriyle kitabın önsözü dikkat çekiyor.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.