Merit Royal Genel Müdürü: '3 günlük karantinasız girişler elzemdir, maaş ödeyemeyecek noktaya geldik'

Merit Royal Genel Müdürü Aybars Kutluba, 3 günlük karantinasız girişlerin yeniden uygulamaya konmasının elzem olduğunu belirterek, devletin kamu çalışanları kadar özel sektörü de desteklemesi gerektiğini ifade etti. Maaş ödeyemeyecek noktaya geldiklerini bildiren Kutluba, yerel vakalardan otellerin sorumlu tutulmasını da eleştirdi.

Merit Royal Genel Müdürü: '3 günlük karantinasız girişler elzemdir, maaş ödeyemeyecek noktaya geldik'
05 Ocak 2021 Salı 08:08

banner9

Merit Royal Genel Müdürü Aybars Kutluba, katıldığı bir TV programında, oteller zincirinin süresiz olarak kapatılması yönündeki karara ilişkin yaptığı açıklamada, “Başka çare bırakılmadı” dedi.

"MECBUR KALDIK"

Merit otellerinin karantinasız girişler tekrar başlayana kadar kapalı kalacağını dile getiren Kutluba, “Bugün açıkladığımız kapanma kararını mecbur olduğumuz için aldık” diye konuştu.

Turizm sektöründe yaşanan ciddi ekonomik sıkıntıları işaret eden Kutluba, pandeminin başından bu yana 4 bin personele sahip çıktıklarını ancak gelinen nokdada maaş ödeyemecek durumda olduklarını ifade etti.

"3 GÜNLÜK KARANTİNASIZ GİRİŞLER CAN SUYU OLMUŞTU"

“Geçtiğimiz aylarda izin verilen 3 günlük karantinasız giriş uygulamasıyla en azından gemilerimizi su üstünde tutabildik” diyen Kutluba, 3 günlük karantinasız girişlerin yalnızca otellere değil işletmelere de can suyu olduğunu belirtti.

Ülkedeki yerel vakalarla ilgili otellerin günah keçisi ilan edildiğini ifade eden Kutluba, “Verilere bakıldığında böyle olmadığını biliyoruz. Çift PCR testle gelen misafirlerimiz ikinci test sonuçları çıkana kadar odalarında bekletilmekteydi. Merit Grubu olarak kimsenin sağlığını gözardı etmedik” dedi.

"İŞSİZLER ORDUSU YARATILACAK"

Devletin sağladığı 1500 TL destek ödemeleriyle turizm çalışanlarının geçimlerini sağlamasının mümkün olmadığını vurgulayan Kutluba, Üst Komite’nin aldığı kararla ülkede işsizler ordusu yaratılacağının altını çizdi.

Kamu çalışanlarının haklarını eksiksiz almaya devam ettiğini söyleyen Kutluba, özel sektörün arka plana atıldığını belirterek, “Özel sektörü de destekleyecek adımlar bekliyoruz” dedi.

Kutluba, 3 günlük karantinasız girişlerin uygulamaya konmasının elzem olduğunu aktararak, “Aksi takdirde kapalı kalmaya devam etmek durumundayız” ifadelerini kullandı.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.