“Nüfusun yeniden belirlenmesi şart”

İçerisinde bulunduğumuz süreci ve bölgenin güncel konularını değerlendiren Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, ilçenin en büyük sorununun nüfus yoğunluğu olduğunu belirterek “Girne halkına daha iyi hizmet için nüfusun yeniden belirlenmesi şarttır” dedi.

“Nüfusun yeniden belirlenmesi şart”
09 Ekim 2020 Cuma 14:24

banner9

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne ile ilgili önemli konuları değerlendirdi. Güngördü, pandemi sürecinin ardından uçuşların açılmasıyla vakaların artışından bahsederken vatandaşların herşeyden önce bireysel önlem almaları gerektiğini belirtti. Güngördü “Pandemi dönemini iyi yönettik.Fakat uçak seferlerinin başlamasıyla vakalarımız olmaya başladı. Gittiğimiz her mekanda maske takmamız lazım. İhmal etmememiz lazım, Önce kendi kendimizi güvene almamız gerek. Mesafeyi kontrol etmemiz lazım. Bu konuda zabıtalarımız görevinin başındadır. Kalabalık noktalarda vatandaşlarımızı ikaz ederek çalışmalarını titizlikle sürdürüyorlar” dedi. 

“Su kesintisinin sebebi 

fiberoptik kablo”

Geçtiğimiz günlerde Girne bölgesinde yaşanan su sıkıntısı konusuna da değinen Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, “Uzun süreden beri Girne- Alsancak yolunun genişletilmesi, yolun tamamlanması için çalışmalar devam ediyordu. Geçitköy Barajı’ndan bu istikamete gelen boruları takip eden fiberoptik kablo var. Bu kablo sistemin çalışmasını sağlıyor. İkaz eden  kılavuz bir kablodur. Kablonun zedelendiği bilgisi bize geldi. 10 gün içerisinde iki kez su sıkıntısı yaşanmasının sebebi budur” dedi. 

“Yeni yasa belediyeleri 

az da olsa rahatlatacak”

Değişikliğe gidilecek olan Belediyeler Yasası’ndan bahseden Başkan Güngördü şunları söyledi “Bildiğiniz gibi doğru izah etmemiz gerekirse mevcut Belediyeler Yasası komiteye gitti ve bu görüşülecek. Ciddi tadilatlar olacak. Bu tadilatların geçmesiyle belediyelerin bir nebze de olsa maddi olarak rahatlayacağını düşünüyoruz. Belediye başkanlarıyla da ilgili bazı değişiklikler var. Küçük belediyelerin mağduriyetlerini düzeltmek için de bazı tedbirler var. 95 yılından bu güne küçük tadilatlar yapıldı. Bu sefer güzel olacak. 2 yıl once 28 belediye başkanı bir toplantı yaptık ve nelerin değişmesi konusunda hemfikir olduk. Tabii daha sonra belediyelerin birleşmesi konusu gündemdeydi ama şu an beklemeye alındı.”

“Her insanın kaliteli 

yaşam hakkı vardır”

“Her kentte yaşayan insanların kaliteli yaşam, kaliteli hizmet hakkı vardır. Bu bizim için çok önemlidir. Kaliteli yaşam kaliteli hizmetten gelir” diyen Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ilçenin nüfus sıkıntısına değinerek şunları söyledi: “Girne 33.200’e göre katkı alıyor. Buna rağmen 100 bin kişiye hizmet veriyor. Üniversite öğrencileri var, askerler var. Nüfus sayımı yapılması lazım. Bu konuda Başbakanlık yetkili. Ama biz ille de insanlar evine kapansın sayım yapılsın demiyoruz. Ama Girne’de güncel nüfus kesinleşmelidir. Mekansal adres sistemiyle bunu yapabiliriz. Bizim derdimiz sadece para değil, insanımızın güzel hizmet alması ve sağlıklı bir şekilde yaşamasıdır. Bunu düzenleyebilmemiz için 70-75 bin kişiye göre bir katkı almamız gerekir. Buna göre bulunduracağım personel sayısı da artmalı. Çünkü şu anda 100’e yakın cadde ve sokakta temizlik işlemi yapılıyor. Okullar var, hastaneler var. Dolayısıyla önümüzde bir seçim var ama biz seçimden sonra ciddi şekilde tavır alacağımızı belirtmek isterim. Kentin nüfusu belirlenmeden bizim bu seviyeden daha üst seviyede bir hizmet vermemiz mümkün değil. Memurundan meclis üyesine canla başla çalışıyoruz. Ben Girne halkı adına beldenin gerçek nüfusunun belirlenmesini talep ediyorum.” 

“Hükümetler ve devlet 

bizi rakip görmemeli”

Belediyelerle hükümetler arasındaki anlaşmazlıklara da değinen Başkan Güngördü “Hükümetler bizi rakip olarak görmemeli. Biz aksine onların köylerde ve beldelerdeki yüzleriyiz. Benim şehrimdeki insanımın yüzü gülerse devletin bize verdiği destekten kaynaklanır. Biz onların işlerini kolaylaştırıcı, yürütücü gruplarız. Bu pandemide zaten belli oldu. Kapalı olduğumuz 10 Mart’tan 10 Mayıs’a kadar olan sürede belediyeler canla başla çalıştı. İlacından gıdasına, ulaşımından konaklamasına yardımcı olduk. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesinden yanayım. Ben ne devleti ne hükümeti kendime rakip görmedim. Bizim önümüzü açacak yasal düzenlemeler yapmalarını istiyorum” dedi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.