“Yerli ürüne gerekli hassasiyet gösterilmeli”

Ülkemiz için üretimin öneminin pandemi döneminde daha çok ortaya çıktığını belirten Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü “Üretime yönelmeli, yerli üretimi desteklemeliyiz” dedi.

“Yerli ürüne gerekli  hassasiyet gösterilmeli”
16 Temmuz 2020 Perşembe 22:40

banner9

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Kuzey Kıbrıs’ta üretimin öneminin Covid-19 salgınıyla birlikte daha da gün yüzüne çıktığına işaret ederek, harnup, zeytin, turinçgil gibi ürünlerin üretiminin desteklenmesi gerektiğine, halkın da eski günlerde olduğu gibi bu ürünler ve bunlara bağlı yan ürünlerin üretimine yönlenmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Güngördü, neredeyse tüm sektörlerin belli bir süre kapanması, turizm ve eğitim sektörlerinin yaşadığı sıkıntılar göz önüne alındığında, ülkelerin kendi kendine yetebilmesinin yolunun üretimle mümkün olacağını vurguladı.  

Nidai Güngördü, üretime ve organik tarıma daha fazla önem verilmesi, yerli mahsulün çıkartılması gerektiğine değinerek, yerli ürünlerimize gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.