Ara bölgede bir araya gelen siyasiler beşli konferans için liderlerin olumlu yaklaşımına destek belirtti

Ara bölgede bir araya gelen siyasiler beşli konferans için liderlerin olumlu yaklaşımına destek belirtti
12 Kasım 2020 Perşembe 14:50

banner9

Lefkoşa’da ara bölgede bir araya gelen Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum siyasi parti temsilcileri, Birleşmiş Milletler tarafından yapılacak beşli konferans davetine Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum Liderinin olumlu yaklaşımına destek belirtti.

Siyasi partilerin bir araya gelmesi için rutin toplantılar düzenleyen Lefkoşa’daki Slovak Elçiliğinden yapılan açıklamaya göre, Kuzey Kıbrıs ve Güney Kıbrıs’tan bazı siyasi partilerin temsilcileri, Slovak Elçiliğinin organizasyonuyla, Lefkoşa ara bölgede bulunan Dayanışma Evi’nde dün yeniden bir araya geldi.

Slovak Elçiliği, toplantıya katılan siyasi parti temsilcilerinin, Kıbrıs Türk Lider Ersin Tatar ile Kıbrıs Rum Lider Nikos Anastasiadis’in 3 Kasım’da gerçekleştirdiği ilk görüşmesi ile ilgili görüş alış verişinde bulunduğunu kaydetti.

Elçiliğin yayımladığı partilerin ortak açıklamasında “Katılımcılar, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in gayri resmi 5’li konferans girişimine, her iki liderin olumlu yaklaşımlarına olan desteklerini teyit etti”  denildi.

Açıklamada, Katılımcıların ayrıca, iki toplumu daha çok yakınlaştıracak güven arttırıcı önlemlerin birden çok seviyede devamı ve siyasi diyaloğun sürdürülmesinin önemine vurgu yaptığı kaydedildi. 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.