Bakan Evren, PGM'yi ziyaret etti

İçişleri Bakanı  Kutlu Evren, firar eden Rus mahkum  Alexandr Satlaev’in yakalanmasında gösterilen başarıdan ötürü  Polis Genel Müdürü Ahmet Soyalan’ı ve  polis teşkilatını tebrik etti.

Bakan Evren, PGM'yi ziyaret etti
12 Şubat 2021 Cuma 13:47

banner9

Sabah saatlerinde Polis Genel Müdürü Ahmet Soyalan’ı ziyaret eden İçişleri Bakanı Kutlu Evren, polis teşkilatının yürüttüğü kapsamlı operasyon sayesinde, 8 Şubat tarihinde cezaevinden firar eden Rus mahkûm Alexandr Satlaev’in yakalanmasında gösterilen başarıdan ötürü  Polis Genel Müdürü Ahmet Soyalan’ı ve tüm polis teşkilatını tebrik etti.

İçişleri Bakanlığından verilen bilgiye göre, İçişleri Bakanı Kutlu Evren’in talimatıyla 8 Şubat’ta Merkezi Cezaevi’nde yaşanan firar olayıyla ilgili aynı gün başlatılan kapsamlı idari soruşturma ve kovuşturma sürüyor.

Bakan Kutlu Evren, Rus firarinin yakalanması ve soruşturmanın seyri hakkında Polis Genel Müdürü Ahmet Soyalan ile  istişare ederek, son durum hakkında değerlendirme yapıldığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Kutlu Evren, ayrıca bu bağlamda Polis Genel Müdürü Ahmet Soyalan ile yaptığı görüşmede, Merkezi Cezaevi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Değişiklik Yasa Çalışması hakkında da istişare ederek; özellikle yeni cezaevinde ihtiyaca cevap verecek güvenlik yapılanması, dış güvenlik, kule görevleri ve asayiş tedbirleri konularında nasıl bir düzenlemeye gidileceği ile ilgili fikir alışverişi yapıldığını ifade etti.  

EVREN, “POLİS TEŞKİLATIMIZ, HER ZAMAN KIBRIS TÜRK HALKININ GÜVENİNE MAZHAR OLMUŞTUR”

Bakan Kutlu Evren, “Kıbrıs Türk halkının her zaman güvenine mazhar olmuş polis teşkilatımız, yasalara ve insan haklarına uygun hareket etmekte, özveri ve cesaretle görev icra etmektedir. Bu konuda Polis Genel Müdürümüz Ahmet Soyalan’ın hassas olduğunu biliyorum. Polis teşkilatımızın kamuoyu önünde yanlış algılamalara neden olacak şekilde yıpratılmamasına önem gösterilmelidir. Başta teşkilatın sevk ve idaresini başarıyla yürüten Polis Genel Müdürümüz Ahmet Soyalan olmak üzere tüm polis teşkilatımızı göstermiş oldukları başarılı operasyon ve kararlı çalışmalarından ötürü kutlarım” dedi. 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.