KİÜ’den 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü

KİÜ’den 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü
07 Aralık 2020 Pazartesi 11:02

banner9

Kıbrıs İlim Üniversitesi Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Bölümü Öğretim Görevlisi Aslı Akı 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü olması sebebiyle, şu şekilde görüşlerini ifade etti:
7 Aralık 1944 tarihinde 52 devlet temsilcisi ile Uluslararası Sivil Havacılık esaslarının belirlendiği Chicago Sözleşmesi imzalanmıştır. Dünya genelinde sivil havacılık faaliyetlerinin emniyetli ve düzenli bir şekilde sürdürülmesi amacıyla Birleşmiş Milletler bünyesinde Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı kurulmuştur.
Uluslararası sivil havacılığın evrensel kurallarını belirleyerek dünya genelinde emniyetli ve düzenli bir şekilde işlemesi amacıyla kurulan Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO), 1992 yılında aldığı bir genel kurul kararı ile kuruluş tarihi olan 7 Aralık’ı “Uluslararası Sivil Havacılık Günü” olarak ilan etmiştir.
Dünya Sivil Havacılık Günü, uluslararası sivil havacılığın gelişimi, uluslararası hava taşımacılığının güvenli, emniyetli, etkin ve kurallara uyumlu bir şekilde sürdürülebilmesi, üye ülkeler arasında havacılığın tüm alanlarında işbirliğinin sağlanması, ICAO’nun bu noktada yarattığı farkındalığın arttırılması amacını taşımaktadır.

Kıbrıs İlim Üniversitesi Havacılık Meslek Yüksekokulu Müdürü ile Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Bölümü Öğretim Elemanları olarak 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık gününü kutluyor emniyetli uçuşlar diliyoruz.

Kıbrıs İlim Üniversitesi
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü
Öğr. Gör. Aslı Akı


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.