Oy verme süreci tamamlandı

Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turu oy verme süreci saat 18.00’de tamamlandı.

Oy verme süreci tamamlandı
18 Ekim 2020 Pazar 18:11

banner9

Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turu oy verme süreci saat 18.00’de tamamlandı.
Sandık başında oy vermek için bekleyen olmayan sandıklar, saat 18.00’de açılıp sayıma başlandı.
Saat 18.00 itibarıyla oy vermek için bekleyen seçmen olan sandıklarda ise, sandık kurulu başkanı tarafından oy kullanmalarına imkan verildi.
UBP adayı, Parti Genel Başkanı ve Başbakan  Ersin Tatar ile bağımsız aday ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın yarıştığı seçim için kurulan ve 199 bin 29 kişinin oy kullanabileceği toplam 738 sandıktan çıkacak sonuçlar, saat 19.00’a kadar radyo ve televizyonlar ile her türlü yayın organı tarafından yayımlanamayacak. Saat 19.00’a kadar, seçim ve sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılması da yasak. 
Sandıklardan gelecek sonuçları saat 19.00’dan itibaren duyurmaya başlayacak Yüksek Seçim Kurulu, seçim sonucunu ilk tura göre daha da erken saatte, saat 20.00 civarında açıklamayı hedefliyor.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.