TMT'den başsağlığı

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, TMT’nin üniformalı nizami orduya geçişinde büyük hizmetleri bulunan “Demir” lâkaplı Selahattin Özgün için başsağlığı mesajı yayımladı.

TMT'den başsağlığı
22 Aralık 2020 Salı 15:10

banner9

TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora imzasıyla yayımlanan taziye mesajında, Kıbrıslı Türklerin 21 Aralık 1963’te başlayan Rum saldırılarına karşı 129 direniş noktasında direndiği, mücadelenin uzayacağı anlaşılınca TMT mensuplarının gönüllü katılan gençlerle birlikte nizami bir ordu yapılanmasına geçilmesinin zorunlu hale geldiği kaydedildi.

1965 yılında bu amaçla görev yapmak için TMT’ye katılan “Demir” kod adlı Selahattin Özgün’ün unutulmaz çok büyük hizmetleri olduğu belirtilen mesajda, Lefkoşa Sancağı Mücahitlerinin üniformalı nizami bir orduya geçişinde “Demir” Bey’le birlikte çok güzel ve unutulmaz hatıralar yaşandığı ifade edildi.

Mesajda, “Demir Bey tüm Mücahitlerimiz tarafından büyük bir saygı görmüş ve unutulmazlarımız arasında yerini almıştır. Demir Bey’e Allah’tan gani gani rahmet, ailesi ile sevenlerine başsağlığı dileriz. Ruhu şad mekânı cennet olsun.” ifadelerine yer verildi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.