TURİZM SEKTÖRÜNDE İLETİŞİM BECERİLERİ

TURİZM SEKTÖRÜNDE İLETİŞİM BECERİLERİ
27 Kasım 2020 Cuma 10:36

banner9

Kıbrıs İlim Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Karacan Turizm Endüstrisindeki iletişim becerileri hakkında görüşlerini şu şekilde ifade etti:

Turizm endüstrisinde iletişim becerileri bugün dünya turizminde öncü olan ülkelerde başat rol oynayan, akademi dünyasında nitel ve nicel araştırmaları yapılan, küreselleşen turizm sektöründe kitaplarda, dünyaca ünlü dergilerde makaleler yoluyla yer alan ve her gün teknolojik gelişmelerle sürekli kendisini yenileyen bir dal haline gelmiştir.

Kıbrıs İlim Üniversitesi, Turizm Fakültesi dekanlığı bu bilinç ve farkındalıkla öğrencilerine bu vizyonu kazandırmak amacıyla müfredatına iletişim becerileri adlı dersi eklemiştir. Halihazırda dijital gelişimin hayatın hemen her alanında kendini hissettirdiği bugünlerde, farklı dillerin turizmdeki rolleri, webquest, role-play, videoblog, blog, sosyal medya, dijital materyallerin önemi, dijital kapasite, küreselleşme, teknolojinin turizmdeki önemi, sosyal ve kültürel iletişim yolları, internet tabanlı iletişim gibi konuların yer aldığı bu derste, dünyada araştırmaları yapılan ve önemli endekslerde yer alan makaleler ışığında dersler verilmektedir. Bu derslerin öğrencilere kazandırdığı kazanımlar ise, teknoloji ile turistlerin taleplerini kısa zamanda, tatmin edici ve çözüm odaklı yaklaşarak hayatlarını kolaylaştırmaktır.

Bunun yanında turistlerin kültürüne uygun en kibar dille taleplerine cevap vermek, herhangi bir iletişim kazasına sebep olmadan yardımcı olmaktır. Kıbrıs bugün dünyada her yıl gittikçe önemli bir turizm cenneti olmaya doğru emin adımlarla ilerlemektedir. Turizm odaklı çalışan sektörlerde insan kaynaklarına donanımlı, bilgili, özgüveni yüksek, birkaç farklı dil bilen, dijital materyalleri kullanan nitelikli elemanların istihdamı için Kıbrıs İlim Üniversitesi, Turizm Fakültesi şimdiden öğrencilerini hazırlamaktadır.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.