“Bizim Kim Olduğumuzu Bu Halk Gayet İyi Bilir”

“Bizim Kim Olduğumuzu Bu Halk Gayet İyi Bilir”
03 Eylül 2020 Perşembe 13:25

banner9

Başbakan Ersin Tatar, gazeteci Cüneyt Özdemir’in Youtube hesabındaki yayınına katılarak Özdemir’in sorularını yanıtladı.

Özdemir’in dünkü programına konuk olan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, kendisine yönelik “dergah ve dua” açıklamalarına tepki gösteren Tatar, şöyle konuştu:

“Sayın Akıncı dergah falan dedi, beni tanımıyor. Biz Lefkoşa Surlariçi’nde yürürken yoldan çevirdiler, davet ettiler, 5 dakika çayımızı için dediler, biz de girdik ve çayımızı içtik. Hepsi bu… Bunu alıp büyütmeye çalışıyorlar. Ayıplar olsun, siyaset bu mu?”

“BİZİM KİM OLDUĞUMUZU BU HALK GAYET İYİ BİLİR”

Bu görüntülerin sosyal medyada servis edilmesinin, seçimleri etkileyip etkilemeyeceğinin sorulması üzerine Tatar, “Kimse böylesi iddialara inanmaz. Bizim kim olduğumuzu bu halk gayet iyi bilir” dedi.

AKINCI İLE İLİŞKİSİ... “KİMSEYLE BİR SORUNUM YOK AMA MESELELERİ ÇARPTIRMAK YAKIŞMIYOR”

Cumhurbaşkanı Akıncı ile bir sıkıntısı olmadığını ifade eden Tatar, “Ama böyle küçük hesaplarla meseleleri çarptırmak yakışmıyor. Gerek yok… Konuşmamız gereken konu, Kıbrıs sorunu ve Kıbrıs’ın gelişmesi için atabileceğimiz adımlar olmalı” şeklinde konuştu.

AKINCI İLE TATAR ARASINDAKİ GÖRÜŞ AYRILIĞI…

Akıncı ile kendisinin görüşlerindeki esas farklılıkların sorulması üzerine Tatar, açıklamasına şöyle devam etti:

“Kıbrıs sorunu bağlamında bir görüş farklılığımız var. O halen daha federal bir anlaşmaya bağlanmış durumda. Federal bir çözüm ile Kıbrıs Türkü’nün sıkıntılarının aşılacağını düşünüyor. Ama biz diyoruz ki; bizim KKTC devletimiz var. Bu devlete sarılmalıyız diyoruz.”

“MÜZAKERE MASASINA MAHKUM OLMAK İSTEMİYORUZ”

Kendisinin Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde federasyon temelli bir müzakere masasına oturup oturmayacağına ilişkin soru üzerine Tatar, “Şartlara bakmak lazım. Sayın Akıncı çok tavizler verdi. Özellikle de Crans Montana’da, Türkiye’nin garantörlük konusu ilk kez masaya yatırıldı. Harita verildi. Bunlar bizler için yok hükmündedir. Müzakere masasına mahkum olmak istemiyoruz” şeklinde konuştu.

“EĞER ŞARTLAR OLGUNLAŞIRSA MÜZAKERELERE GİDERİM”

Seçilmesi halinde müzakere masasına döner mi sorusuna yanıt vermeye devam eden Tatar, şöyle konuştu:

“Gece gündüz bununla uğraşmayacağım. Ben de çözüm istiyorum ama KKTC Cumhurbaşkanı’nın büyük görevleri vardır. Türkiye’nin desteğiyle ekonomik projelere önderlik etmek, halkın geleceğe umutla ve daha güvenle bakabilmesini sağlamak gerek. Bizim muhaliflerimiz Kıbrıs’ta bir çözüm olmazsa bu adada yaşanmaz şeklinde beklentiler yarattılar. Anketlere bakıyorum, halkın umudu bu konuda kalmamıştır. Eğer şartlar olgunlaşırsa müzakerelere giderim ama orada da söyleyeceklerimiz olur.”

“ERSİN TATAR HÜKÜMETİNİN İLK AÇIKLAMASI, MARAŞ PROJESİYDİ”

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın dünkü programda sarf ettiği “Maraş’ın kimin projesi olduğu konusunda hükümet ortakları kavga ediyor” ifadeleriyle ilgili soru üzerine Tatar, şöyle devam etti:

“Benim hükümetim, yani Ersin Tatar hükümeti 15 ay önce kurulduğunda, ilk açıklaması Maraş projesiydi. Sayın Akıncı bir önceki seçim sürecinde bu konuda açıklamalar yapmış ama bir girişim başlatmamıştı. Bir evvelki seçimlerde bahsetmiş, konu orada kalmıştı.”

“MARAŞ’I AÇMAZSAK, MAĞUSA GELİŞEMEZ”

300 kadar Kıbrıslı Rum’un, Kapalı Maraş’taki mallarını geri istediğini ve başvuruda bulunduğunu ifade eden Tatar, “Bu durum BM’nin de insan hakları açısından karşı çıkacağı bir durum değil. Mağusa gelişiyor. Burada kademeli olarak Maraş’ın açılması en doğrusudur. Maraş’ı açmazsak, Mağusa gelişemez” şeklinde konuştu.

Kıbrıs Postası


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.