Cihat Yaycı: “Lübnan ve İsrail ile MEB ilanını çok ciddi düşünmeliyiz”

Cihat Yaycı: “Lübnan ve İsrail ile MEB ilanını çok ciddi düşünmeliyiz”
31 Ağustos 2020 Pazartesi 15:00

banner9

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias “Zamanı geldiğinde, şartlar olgunlaştığında Yunanistan, Güney Kıbrıs ile deniz yetki alanlarını sınırlandırma anlaşması yapacaktır” dedi.

Yunan Bakanın açıklamalarını değerlendiren emekli Tümamiral, Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi Başkanı Cihat Yaycı, "Yaptıkları anlaşmalara itiraz eden ve reaksiyon gösteren devlet durumuna gelmeden, proaktif hareket etmeli, Lübnan ve İsrail ile anlaşma yapmışçasına bir an önce MEB ilanını çok ciddi düşünmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Yaycı, aylar önce çıkan "Doğu Akdeniz'in paylaşım mücadelesi ve Türkiye" kitabında “Yunanistan-Mısır ve Yunanistan-Güney Kıbrıs arasında deniz yetki alanlarının paylaşılmasına yönelik yapılacak anlaşma ulusal hak ve menfaatlerimize zarar verebilecek en kötü senaryodur" demişti.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.