Kanber: “Türkiyeli iş gücü ülkeyi terk etti, öğrenci yurtları da bomboş”

KTEZO Başkanı Kanber’e göre ithal insan gücüyle yürüttüğümüz ekonomide çıkan ilk krizle birlikte ‘iş gücü ülkeyi terk etti’. Öte yandan Kanber'in iddiasına göre öğrenci yurtları da bomboş…

Kanber: “Türkiyeli iş gücü ülkeyi terk etti, öğrenci yurtları da bomboş”
12 Ağustos 2020 Çarşamba 21:28

banner9

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) Başkanı Mahmut Kanber’e göre ithal insan gücüyle yürüttüğümüz ekonomide çıkan ilk krizle birlikte ‘iş gücü ülkeyi terk etti’. 

Öte yandan Kanber'in iddiasına göre öğrenci yurtları da bomboş… 

Ada TV’de konuşan Mahmut Kanber, “Döviz sabitlemesi kira sabitlemesi akaryakıtta ne yapılabilir; Fonlama ile takviye etmek gerekir. Dövizi düşürmek gibi bir gücümüz yok. İthal insanla dönüyordu ekonomi… İlk krizde herkes kaçtı. Yurtlar da bomboş… Tablo sürdürülebilir bir ekonomik modeli ortaya koymamış olduğumuzu gösteriyor. Ülkenin üretim ekonomisi yoksa ve bu yüzde ellisine tekabül etmiyorsa şablon yanlış demektir. Zamanı doğru kullanmamız lazım, bunun tamiratı kolay olmayacak. Şu anda elde kalan sadece esnaf…” ifadelerini kullandı.

kıbrıs postası


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.