Lefkoşa - Girne yolunda menfez köprü yapılıyor

Lefkoşa - Girne anayolu üzerinde Boğazköy mevkinde başlanan menfez köprü yapımının 3 ay sürmesi bekleniyor...

Lefkoşa - Girne yolunda menfez köprü yapılıyor
25 Eylül 2020 Cuma 16:02

banner9

Lefkoşa-Girne Anayolu Boğazköy mevkinde menfez köprü yapımına başlandı.

Özellikle yapılaşmanın artması ile birlikte bir süredir ciddi sorun olan altyapı drenaj eksikliği, bu bölgenin her aşırı yağış döneminde etkilenmesine, zaman zaman da trafik akışının kesilmesine yol açıyordu.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, anayol üzerindeki menfez köprü çalışmaları sonucunda, bölgede kangrenleşen sorunların çözüme kavuşturulacağı belirtildi.

ŞARTLAR ELVERİRSE 3 AYDA BİTECEK

Bakanlıktan yapılan açıklamada menfez köprü yapımının, hava koşullarının el vermesi halinde üç ay sürmesi beklendiği ifade edilerek bu süre zarfında yolu kullanacak sürücülerin yavaş ve dikkatli seyretmeleri konusunda uyarıda bulunuldu.  

Buna ek olarak Lefkoşa - Girne Anayolunda uygulanan proje bağlamında, orta refüj beton korkuluk yapım çalışmaları için kullanılacak beton bariyer üretimi de başladı. Üretimi tamamlanan bariyerlerin orta refüje konulması çalışması önümüzdeki hafta başlayacak.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.