"Maraş Kıbrıslı Türkün toprağıdır, Türkün olacak"

“Kapalı Maraş Kıbrıs Türk halkının toprağıdır, torağınıza sahip çıkın” diyen Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısına, Milli İradeye Saygı Platformu Genel Başkanı Talip Sancar’dan destek geldi.

"Maraş Kıbrıslı Türkün toprağıdır, Türkün olacak"
13 Kasım 2020 Cuma 19:01

banner9

Milli İradeye Saygı Platformu, KKTC’nin 37’nci yıldönümü nedeniyle düzenlenen 15 Kasım törenlerine hazırlanırken, bu anlamlı günde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adayı ziyaret etmesinden gurur duyduğunu açıkladı.
Milli İradeyi Saygı Platformu Genel Başkanı Talip Sancar, 15 sivil toplum örgütü ile birlikte Maraş açılımını desteklediklerini belirterek, “Bu manada Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkemizi ziyaret etmesi, bizleri onurlandırılmış ve gururlandırmıştır” dedi.  Sancar, Erdoğan’ın gelişi nedeniyle yapılan eylem çağrılarını da şiddetle kınadıklarını açıkladı.
BU AKIL KİMİN AKLIDIR?
Sancar, sözlerine şöyle devam etti: “1974’te mutlu Barış Harekatı’ndan hemen sonra bizlere kalan Kapalı Maraş zaten bizim himayemizdedir. Bizim kontrolümüzde olan bir bölgenin açılmasından daha doğal ne olabilir?  Kıbrıslı Rumların ve onlara destek vermek amacıyla içimizdeki bir avuç grubun yapacakları eylem neyin aklıdır? Bunu anlamakta güçlük çekiyorum. 1963’ten 1974’e kadar Rumun her türlü eziyetine göğüs geren Kıbrıs Türk halkı, bir avuç sendikal platformun yapmış olduğu bu eylemi kabul edemez. Bunu şiddetle kınıyorum.”
AYRIŞMANIN KİMSEYE FAYDASI YOK
Anavatan Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni karşı karşıya getirmeye çalışanların emellerine ulaşamayacağını ifade eden Sancar, şunları söyledi: Bizim yüzümüz her daim Anavatan Türkiye Cumhuriyeti devletine dönük olmak zorunda. Aksi halde bu coğrafyadaki varlığımız sorgulanabilir olur. Cumhurbaşkanlığı seçiminde yapılan ayrıştırma artık bitmek durumundadır. Seçimler bitmiş cumhurbaşkanı seçilmiştir. Makamlar gelip geçicidir ama ülke her daim var olmak durumundadır.  37’ncisini kutladığımız Kuzey Kıbrıs Türk cumhuriyeti ilelebet var olmak zorundadır. Bu dönemde her zamankinden daha fazla birliğe, beraberliğe kardeşliğe ihtiyacımız var. Herkesin birbirini tanıyıp bildiği bu toplumda ayrışmanın kimseye bir faydası yoktur ve olmayacaktır.”


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.