MİSP Başkanı Sancar'dan sert açıklama

MİSP Başkanı Sancar'dan  sert açıklama
13 Eylül 2020 Pazar 14:04

banner9

Milli İradeye Saygı Platformu Başkanı Talip Sancar yaptığı yazılı açıklama ile Sağlık Bakanı Ali Pilli’yi, toplumu rahatlatacak açıklamalar yapmaya ve tedbirleri almaya davet etti. Bunu yapmadığı takdirde ise istifa etmesi gerektiğini söyledi.
Yazılı bir açıklama yapan Sancar şu ifadelere yer verdi;
“Kapıların tekrar açılmasıyla ülkemizde yeniden Covid-19 vakaları, bu sefer yerel vakalar da olmak şartıyla görülmeye başlamıştır.  Sağlık sektörümüzün sıkıntılı olduğunu bilmeyenimiz yoktur. Covid-19 ile mücadelede Dünya Sağlık Örgütü’nün kriterleri bellidir. Bu noktada hükümeti yönetenler, bize bununla alakalı değişmeyen kararlar almak ve halka bunu izah etmek zorundadır. Aksi halde kaos daha fazla büyüyecek ve bu insanlara, bu halka yapılabilecek en büyük kötülük yapılmış olacaktır. Benim buradan nacizane fikrim şudur ki; bizim bu saatten sonra kapanmaya dayanacak ne gücümüz ne de ekonomimiz vardır.  Dolayısıyla bugünden itibaren Sağlık Bakanı ve hükümet yetkilileri, önümüzü görecek öngörülerle bize vereceği bilimsel tavsiyeler ışığında ne yapmamız gerektiğini acilen söylemelidir. Kapılarımızın da açılması, öğrencinin de bu ülkeye gelmesi, ekonomik şartların yürümesi şarttır. 
Sayın Sağlık Bakanı, bu ülkede müthiş bir kaos vardır. Bu kaosu dindirecek bir zati sizsiniz…Açıklamalar yaparak ve önlemler alarak  insanları rahatlatmak zorundasınız. Aksi halde, o koltuğun hakkını veremiyorsanız istifa etmelisiniz. 
Bu saatten sonra mutlaka bu ülkenin ekonomik çarklarının dönmesi de elzemdir. Turizmi kaçırdık, bari yol yakınken öğrencinin bu ülkeye gelmesini sağlayalım. Yoksa sağlık ile birlikte ekonomimiz de tamamen bitecek.”


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.