Serdar Denktaş: “Rum lider, Kıbrıslı Türkleri görmezden gelme anlayışını sürdürüyor”

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Serdar Denktaş, “Rum lider, Kıbrıslı Türkleri görmezden gelme anlayışını sürdürüyor” dedi.

Serdar Denktaş: “Rum lider, Kıbrıslı Türkleri görmezden gelme anlayışını sürdürüyor”
25 Eylül 2020 Cuma 16:15

banner9

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Serdar Denktaş, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Kıbrıslı Türkleri görmezden gelen anlayışını sürdürdüğünü söyledi.

Denktaş, Rum Lider Anastasiadis’in BM Genel Kurulu’nda yaptığı ‘Türkiye ile diyalog’ çağrısına istinaden yazılı açıklamada bulundu.

Denktaş, açıklamasında şunları kaydetti:

“Rum Lider Nikos Anastasiadis'in dün BM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Kıbrıslı Türkleri görmezden gelen bir anlayışla direk Türkiye ile ikili diyalog kurma çağrısını esefle kınıyorum.

Sayın Anastasiadis'in, sadece Kıbrıs müzakerelerinde değil, hemen her platformda Kıbrıslı Türkleri görmezden gelme, by-pass etme anlayışı içinde olduğunun yeni bir göstergesi olan bu çağrı, ada üzerinde eşit siyasi haklara sahip olan bizlere yapılan ve sistematik bir şekilde devam ettirilen yeni bir hakarettir.

Adada iki toplum  arasında bulunan sorunların muhatapları yine iki toplumdur. 1960 devletini kuran iki taraftan birisi olan Kıbrıslı Türklerin, ada üzerindeki hakları tartışmaya açık bir durum değildir.

Bu bağlamda Sayın Anastasiadis'in yaptığı bu sözde çağrı, her ne kadar siyasi görüş olarak her zaman diyalogdan yana bir siyasetçi olmuş olmama rağmen, kabul edilemezdir, Kıbrıslı Türklerin haklarına yeni menfi bir saldırıdır.

Bu bilgiler ışığında Sayın Anastasidis'i ada üzerinde tartışmaya açık olmayan gerçekleri görmeye çağırırken, böylesi girişimlerin KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası bir kez daha kurulması gündemde olan müzakere masası için son derece olumsuz etkiler yaratacağını hatırlatırım.”


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.