Uzaktan Eğitim Sürecinde Sosyal Medya Uygulamaları

Uzaktan Eğitim Sürecinde Sosyal Medya Uygulamaları
18 Ocak 2021 Pazartesi 16:02

banner9

Kıbrıs İlim Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Necati Cizrelioğulları uzaktan eğitim sürecinde sosyal medya uygulamalarının etkisini şu şekilde ifade etti:

Koronavirüs salgını, bu modern çağda dünyayı küresel olarak etkileyen ilk ciddi hastalıktır ve eğitim, turizm, ulaşım gibi birçok sektörü etkilemiştir. Bu nedenle, dünyanın birçok yerinde eğitim kurumlarının işleyişi uzaktan eğitim araçlarının çeşitli şekillerde kullanmasıyla yürütülmektedir. Hayatımızın tamamını etkileyen Kovid-19 salgını ile hemen hemen tüm sektörler online hizmet vermeye başlamıştır. Pandemi döneminde, yoğun olarak kullanılan çeşitli sosyal medya platformları, insanlar arasında bir iletişim aracı olarak daha yaygın hale gelmeye başlamıştır. Günümüzde akıllı telefon kullanımının artmasıyla birlikte Facebook, Messenger, Twitter, LinkedIn, WhatsApp vb. sosyal medya platformları hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Bu platformlar, iletişim aracı olarak kullanılırken diğer biryandan bireysel ve sosyal öğrenme ortamlarına temel oluşturmaktır.

Facebook ve WhatsApp, farklı öğrenci ve öğretmen grupları tarafından bir iletişim aracı olarak tercih edilmiş, öğretmenler, sınıflarında öğrencileri için basit sosyal iletişim grupları oluşturdukları görülmüştür. Facebook, Messenger, Twitter, LinkedIn, WhatsApp gibi sosyal medya platformları hızlı ve kolay iletişim sağlarken, bireysel ve grup çalışmalarına liderlik etmek için farklı gruplarla çalışma imkânı da sağlamıştır. Dolayısıyla, pandeminin etkisiyle bu platformların kullanıcı sayısı, bireylerin dijital döneme entegre olmasının sağladığı imkanlar nedeniyle her geçen gün artmaktadır. Özellikle pandemi döneminde, sosyal medya araçları, öğretmen-öğrenci, öğretmen-öğretmen, öğrenci-öğrenci ile iletişim aracı olarak kullanılmaktadır. Sosyal ağların uygulamaya dönük olarak eğitimin yapıldığı yerlerde, sosyal medyanın aktif bir şekilde rol oynaması hem öğretmen hem öğrenciler arasında iletişimi etkin şekilde kuvvetlendirmiş, hem de bireysel olarak birebir kendilerini tanıma fırsatı sunmuştur. Bu bağlamda, uzaktan eğitim sürecinde sosyal medya kullanımı, öğrencilerin iletişim, çıkarım, analiz ve muhakeme becerilerini geliştirmelerine imkân tanımıştır.


Kıbrıs İlim Üniversitesi
Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı
Yrd. Doç. Dr. Mehmet Necati Cizrelioğulları


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.