Akıncı "Gerçeği çarpıtma gayreti"

4’üncü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis’in kendisi ile ilgili bir röportajı için “Akıncı. Crans Montana’yla ilgili anlatılanları yalanladı” açıklamasını işaret ederek “gerçeği çarpıttığını” söyledi…

Akıncı "Gerçeği çarpıtma gayreti"
22 Ağustos 2021 Pazar 10:09

banner9

Anastasiadis’in “Crans Montana’da yaşanan başarısızlığı bugüne kadar Rum tarafına yüklemek isteyen hikayeler çürütüldü. Akıncı, Crans Montana’yla ilgili anlatılanları yalanladı ” iddiası üzerine Mustafa Akıncı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla iddiaları yanıtladı.

Mustafa Akıncı şu ifadeleri kullandı;

“Belirtmem gerekir ki ; Türkiye’de iktidarda bulunanlar ve burada türlü müdahalelerle göreve getirdikleri ile olan farklı siyaset anlayışlarımız sır değildir. Bu çerçevede söyleşide de bu konular yeterli açıklıkta yer almıştır. Ne var ki, söyleşinin hiç bir yerinde sayın Anastasiades, kendi yanlış siyasetini aklayacak bir tek unsur bulamaz.

Bunun nedeni, daha önce de defalarca açıkladığım gibi, Kıbrıslı Türklerin siyasal eşitliğini tüm unsurları ile kabul etmeyen maksimalist tutumuyla Crans Montana’da sonuç alınmasını engelleyenlerin başında gelmiş olmasıdır. Yaşananlar tarih sayfasında yerini almıştır. Benim söyleşimi kullanmaya çalışarak gerçeği çarpıtmaya yönelmek boşuna bir gayrettir.”


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.