Guterres'in önerdiği Steawart kimdir?

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs özel temsilciliği için taraflara Kanadalı diplomat Colin Stewart’ı önerdi.

Guterres'in önerdiği Steawart kimdir?
04 Ekim 2021 Pazartesi 09:02

banner9

AA muhabirinin diplomatik kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Guterres, Kıbrıslı taraflara, Kıbrıs özel temsilciliğine Elizabeth Spehar’ın yerini alması için Kanadalı diplomat Stewart’ı tavsiye etti.

Kıbrıslı tarafların bu isme onay vermesi durumunda Guterres’in Stewart’ı Kıbrıs Özel Temsilciliğine atama niyetini BM Güvenlik Konseyi’ne mektupla bildirmesi gerekecek.

Guterres’in,Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ile üçlü görüşmesinin ardından yeni özel temsilci ataması gündeme gelmişti. BM bünyesinde çeşitli görevlerde bulunan Colin Stewart, daha önce Batı Sahara özel temsilcisi olarak çalıştı. Öte yandan, BM Genel Sekreteri’nin geçici Kıbrıs Özel Danışmanı Jane Holl Lute ise petrol şirketi Royal Dutch Shell’in yönetim kuruluna atanması üzerine görevinden ayrıldı.

Colin Steawart kimdir?

Stewart, barış, güvenlik ve uluslararası ilişkiler alanlarında 25 yıldan fazla deneyime sahip, yönetim ve liderlik pozisyonlarında görev aldı. En son, Birleşmiş Milletler Afrika Birliği (UNOAU) Ofisi Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Doğu Timor’daki Birleşmiş Milletler Entegre Misyonu’nda (UNMIT) (2007-2009) Genelkurmay Başkan Vekili ve Siyasi İşler Başkanı olarak dahil olmak üzere bir dizi Birleşmiş Milletler saha görevinde yer aldı. 1999’dan 2004’e kadar sırasıyla Doğu Timor’daki Birleşmiş Milletler Misyonu (UNAMET), Doğu Timor’daki Birleşmiş Milletler Geçiş İdaresi (UNTAET) ve Doğu Timor’daki Birleşmiş Milletler Destek Misyonu (UNMISET) ile görev yaptı. 2004’ten 2006’ya kadar Batı Şeria ve Gazze’de de görev yapan Kanadalı diplomat 1961 doğumlu.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.