"Halk, Halkın Partisi'ne güveniyor"

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, vatandaşın Halkın Partisi’ni halk menfaatini sağlama açısından bir sigorta olarak gördüğünü ve güven duyduğunu söyledi.

"Halk, Halkın Partisi'ne güveniyor"
19 Ekim 2021 Salı 08:53

banner9

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, seçim sonrası bir koalisyon hükümetinin kaçınılmaz olduğuna vurgu yaparak, parti olarak görevden kaçmayacaklarını, sorumluluk bilinciyle hareket edeceklerini söyledi.

Özersay, açıklamasında şunları söyledi: “Herkes çok iyi bilmelidir ki, seçim dönemi çok şeyler söylenecek ama seçim sonrası bu ülkede bir koalisyon kurulacak. Tek başına bir partinin iktidar olmayacağını bilmek için alim olmaya gerek yoktur. Halkın Partisi, neredeyse tüm siyasi partilerin bulunduğu farklı koalisyonlarda yer alarak belli bir tecrübe sahibi oldu. Gördük ki, belli bir istikrar sağlanması için ortaklığın daha uzun süre olması gerekir. Belki bizim de geçmişte daha ısrarcı olup koalisyonu bitirme noktasına gelmeden bir tutum sergilememiz gerekirdi, daha soğuk kanlı davranmamız gereken noktalar vardı. Kısır tartışmalar içinde boğulmak ve memlekete zaman kaybettirmek yerine, seçimden sonra başladığı projeleri bitirebilen, istikrar sağlayabilen bir koalisyon hükümeti kurulmalıdır. Halkın Partisi seçim sonrası kurulacak bir koalisyon hükümetinde üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir. 

Seçim öncesindeyse doğru olan bir geniş tabanlı toplumsal mutabakat hükümetidir. Biz ülkeyi yönetmeye talibiz. Vatandaş da Halkın Partisi’ni halk menfaatini sağlama açısından bir sigorta olarak görüyor ve güven duyuyor. Bu nedenle de sorumluluk bilinciyle göreve hazırız.”


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.