Soyer: Anastasiadis emlakçı, Güney’de yabancı ülkelere askeri üs verdi

Ulusal Birlik Partisi MYK üyesi Aydın Soyer Rum Lider Nikos Anastasiadise bir dizi soru sorarak “Nikos ama EMLAKÇI gibi önüne gelen ülkeye güneyde üs verdi” dedi.

Soyer: Anastasiadis emlakçı, Güney’de yabancı ülkelere askeri üs verdi
18 Şubat 2021 Perşembe 21:07

banner9

Soyer sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şöyle dedi;

Nikos Anastasiadis ‘e cevabım. Rum Lider Nikos Anastasiadis, Kıbrıs sorununa bulunacak çözümün, gerçek anlamda bağımsız ve egemen bir devlete, herhangi bir üçüncü ülke bağımlılığından, askeri birliklerinden ve garantilerinden arınmış, uluslararası ve Avrupa hukukuna uygun modern bir AB üye devletine yol açması gerektiğini vurguladı.
Nikos’un vurgusu güzel de!!! 1960 Cumhuriyeti Anayasasına göre kaç Yunan askeri olacaktı? 950? Kaç bin Yunan askeri Grivas tarafından adaya “Gizlice” çıkarıldı?
Üçüncü ülke askeri birliklerinden arınmış diyor Nikos ama EMLAKÇI gibi önüne gelen ülkeye güneyde üs verdi.
Garantilerden arınmış diyor Nikos o garantiler sayesinde aynı anda biri Kıbrıs’ta biri Yunanistan’da iki cunta devrildi. Eğer ona da bir gün ENOSİS için Makarios’a yapılan darbe olursa ne olacak. Yakın Yunan tarihinin en olumlu günü aslında 20 Temmuz 1974, cuntadan kurtuldular ama farkında değiller. Makarios’un BM’de yaptığı konuşmayı biliyoruz. Nasıl Türkiye’den yardım istemişti!!!


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.