8 Mayıs Dünya Göçmen Kuşlar Günü

Yeşil Barış Hareketi, bu yılki Dünya Göçmen Kuşlar Günü'nün temasının, "Şarkı söyle, Uç!... Yüksel, Kuş Gibi!..." olduğunu kaydetti.

8 Mayıs Dünya Göçmen Kuşlar Günü
07 Mayıs 2021 Cuma 17:28

banner9

Yeşil Barış Hareketi’nden yapılan açıklamada, her yıl mayıs ve ekim aylarının ikinci cumartesi günü uluslararası düzeyde, dünyanın her yerinden insanların harekete geçerek, göçmen kuşların özgür yaşamlarını zorlaştıran koşulları ortadan kaldırmak için çabalarını yoğunlaştırdıkları belirtildi.

Hedefin, göçmen kuşlar hakkında farkındalık yaratmaya ve onları korumak için uluslararası iş birliği ihtiyacına dikkat çekmek, gerekenlerin yapılması için girişimlerde bulunmak ve birlikte somut çalışmalar gerçekleştirmek olduğu belirtilen açıklamada, bu yıl kullanılan temada öngörüldüğü gibi “ Dünyaya genel bir bakış açısı yakalamak, onu bütünsel olarak değerlendirebilmek, sorunların küresel boyutunu ve ilişkisini görebilmek için” çevreye ve kuş göçlerine kuşbakışı bakmayı öğrenilmesi gerektiği kaydedildi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.